Fotografia anului, premiata de National Geographic (Galerie foto)

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 19:56
5978 citiri
Fotografia anului, premiata de National Geographic (Galerie foto)
Foto: National Geographic

National Geographic organizeaza in fiecare an un concurs de fotografie, dedicat celor mai bune imagini surprinse in mijlocul naturii.

Marele castigator de anul acesta este Aaron Lim Boon Teck, cu o fotografie ce s-a facut remarcata dintre alte 16.000 de imagini spectaculoase, potrivit National Geographic.

Castigatorul este din Singapore si a reusit sa surprinda eruptia unui vulcan activ din Indonezia, Gunung Rinjani. Lucrarea sa a fost premiata cu 7.500 de euro.

Inca de la sfarsitul lui noiembrie, prestigioasa publicatie a postat pe site-ul sau cele mai bune fotografii, reprezentand plante si animale, in habitatul lor natural, dezvaluind spendoarea Planetei Albastre.

"Aceasta imagine reprezinta cel mai bine meseria de fotograf. Nu numai ca lumina a fost captata subtil si frumos, si nu numai ca este o scena minunata, dar avem si o eruptie vulcanica pe fundal!", spune Joel Sartore, unul din membrii juriului.

"Fotografia ne ofera o vedere larga, puternica si unica", crede si Sadie Quarrier, senior editor al National Geographic.

Va prezentam, in continuare, fotografia castigatoare, urmata de alte imagini superbe din concursul National Geographic:

Cele mai bune fotografii spatiale din 2010 (Galerie foto)

Cele mai frumoase fotografii facute cu microscopul (Galerie foto)

#fotografia anului National Geographic, #concurs National Geographic , #inedit