Free Miorita - Trei romani au plecat in Mongolia, la bordul unei Dacii 1310 (Galerie Foto)

Joi, 12 Iulie 2012, ora 20:40
6953 citiri
Free Miorita - Trei romani au plecat in Mongolia, la bordul unei Dacii 1310 (Galerie Foto)

Trei romani - un fotograf, un fost publicitar si un bicilist corporatist - au pornit, joi dimineata, in calatoria umanitara spre Mongolia, la bordul unei Dacii 1310.

Daciotii se indreapta mai intai catre Praga, acolo unde se da startul oficial in raliul umanitar Mongol Rally 2012.

Cei trei dacioti vor strabate cu batrana Dacie, numita Miorita, peste 18.000 de kilometri pana in Mongolia. Este pentru prima data cand o Dacie va ajunge in Mongolia si este prima Dacie care participa la acest raliu.

Startul se va da la Praga pe 17 iulie, iar aventura va dura, dupa toate probabilitatile, aproape doua luni. Doua luni pe cont propriu: fara ajutorul organizatorilor, fara asistenta tehnica sau medicala.

In drumul spre Praga, baietii se vor opri in cateva orase mari, pentru a se intalni si cu prietenii din tara care ii urmaresc.

Astfel, pe 12 iulie, in drum spre Garana Jazz Festival, vor face cate un scurt popas in: Pitesti, Craiova, Drobeta Turnu Severin si Resita. La iesirea din tara catre Praga, adica pe 14 iulie, vor trece prin Timisoara, precizeaza daciotii intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pe 18 iulie, se vor opri in Arad, Petrila (unde il vor vizita pe Ion Barbu, cel care le-a desenat tricourile), Targu Jiu si poate Sibiu. Ei vor anunta din timp pe site-ul Free Miorita si pe pagina lor de Facebook, orele la care vor ajunge in fiecare oras enumerat.

In calatoria spre Mongolia, cei trei dacioti si masina tuturor romanilor, Dacia 1310, vor trece prin 15 tari, dintre care Azerbaijan, Turkmenistan si Uzbekistan, vor ajunge la Marea Aral si vor traversa Pamirul - a doua cea mai inalta sosea din lume, aflata la peste 4.500 de metri, vor traversa desertul Karakum si desertul Gobi.

Scopul principal al acestui raliu, care se desfasoara din 2004, este umanitar. Toate echipajele, circa 400 in acest an, se angajeaza sa doneze la destinatie, in Ulan Bator, masinile pe care le conduc si cel putin 1.200 de euro.

Banii stransi sunt folositi pentru ajutorarea copiilor fara posibilitati din Mongolia. Daciotii vor dona Dacia 1310 si cel putin 600 de euro catre Lotus Children's Centre, iar ceilalti 600 de euro catre Beneva-Pasi catre Viata, respectiv copiilor de la Sectia de Oncologie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti.

"Dacioti pana-n Mongolia" este un proiect al Free Miorita, asociatie infiintata de cei trei din dorinta de a demitiza basmul Miorita.

Acestia nu se complac cu imaginea mioritica a romanului: au curatat plaja de la Vadu, au plantat copaci in Maramures si Calarasi, au dus ajutoare familiilor nevoiase din Vaslui, au deszapezit casele oamenilor din Buzau si altele.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#dacioti Mongolia free Miorita, #romani Dacie calatorie Miongolia, #romani Dacia 1310 Mongolia, #romanians are smart , #inedit