Ziare.com

Haine inteligente care ridica moralul

de Anca Serghescu
Marti, 08 Iunie 2010, ora 13:52

   

Haine inteligente care ridica moralul
Hainele inteligente ar putea intra in curand pe piata, acestea avand capacitatea de a ridica moralul sau de a alunga plictiseala celui care le poarta.

Hainele concepute de Barbara Layne, de la Universitatea Concordia, din Canada, si de Janis Jefferies, din cadrul Goldsmiths College's Digital Studios, au capacitatea de a monitoriza starile emotionale prin care trece cel care le poarta, de a-i monitoriza temperatura si ritmul inimii, pentru a interveni atunci cand este nevoie, relateaza BBC.

Haina, dotata cu senzori wireless, este conectata la o baza de date, iar in momentele critice poate interveni. Prin conexiunea la Internet realizata cu ajutorul unui smartphone, haina, dotata cu un display de tip LED si cu casti incorporate, poate pune muzica, imagini sau mesaje de imbarbatare inregistrate in prealabil, in care membri ai familiei sau prieteni au grija de moralul celui stresat, suparat, ingrijorat sau pe cale de a claca.

Haina inteligenta a fost prezentata in cadrul Congresului Stiintelor Umaniste si Sociale din Montreal, desfasurat in perioada 28 mai - 3 iunie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2866 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Haine inteligente care... AFLARE IN TREABA!

Senzori, monitorizeaza, baza de date, smartphone, display, casti, muzica, mesaje de imbarbatare... bla, bla...
O BABILONIE!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor