Iisus a murit de SIDA, sustine un pastor african

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 14:05
4430 citiri
Iisus a murit de SIDA, sustine un pastor african

Un pastor din Africa de Sud a lansat ipoteza incredibila conform careia Iisus Hristos ar fi fost o victima a virusului HIV.

Numele lui este Xola Skosana si sustine ca a vrut sa inlature rusinea din jurul acestei boli necrutatoare. El spune ca are ca responsabilitate crearea unei imagini a lui Dumnezeu, care se ingrijeste de oameni, nu a unuia care ii judeca si nu le pasa de ei, informeaza Sky News.

Pastorul este acuzat ca in predicile sale creeaza imaginea unui Iisus promiscuu din punct de vedere sexual. Pastorul Xola Skosana tine predici la o biserica aflata langa Cape Town si care apartine unei confesiuni numite Way of Life.

El insusi si-a pierdut doua surori, care au fost rapuse de SIDA. In luna august, pastorul si-a facut testul HIV alaturi de alti 100 de oameni, chiar in fata congregatiei din care face parte. Afirmatiile sale nu sunt privite cu ochi buni de crestini. In Africa de Sud, mor zilnic 1.000 de oameni din cauza complicatiilor produse de SIDA.

"Se spune ca nu poti pune laolalta numele lui Iisus si al bolii SIDA, insa, in multe pasaje din Biblie, Dumnezeu se pune pe el insusi in ipostaza celui bolnav si marginalizat", a declarat controversatul pastor.

Acesta chiar a facut apel la mai multe biserici, pentru ca acestea sa introduca in predicile tinute si subiectul delicat al acestei boli, pentru a stopa rusinea cu care este privita in intreaga lume.

Pana acum, SIDA a fost pusa sub semnul negarii, ceea ce a sporit efectele ei negative. Autoritatile nu au luat masurile necesare, iar ministrul Sanatatii din aceasta tara propunea ca leacuri pentru SIDA sfecla si usturoiul.

Citeste si:
Ce se întâmplă dacă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Două expresii s-au consacrat în istorie pentru a descifra ce determină evenimente aparent absconse: „cherchez la femme” și „follow the money”. La noi, e preponderentă varianta...
Sursa: Ziare.com