Imagini inedite dintr-un complex de pesteri subterane (Galerie foto)

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 21:11
7054 citiri
Imagini inedite dintr-un complex de pesteri subterane (Galerie foto)

Un fotograf a surprins o serie de imagini uimitoare, ale unor pesteri subterane din Tara Galilor, care dezvaluie o lume neexplorata de catre oameni, cu numeroase formatiuni neobisnuite de roca si cristale.

Instantaneele au fost surprinse de fotograful si speologul Brendan Marris, care a coborat adesea in subteran, potrivit Daily Mail.

Pesterile gazduiesc minunate formatiuni de roca, cristale si peisaje pline de culoare, existand pesteri secrete care se intind pe 64 de kilometri, sub pamant, in sudul Tarii Galilor.

Marris a afirmat ca el a fost un speolog toata viata si a inceput sa faca fotografii inspirandu-se din aventurile sale, incercand sa dea o replica imaginilor pe care el le-a vazut in pliantele pentru turisti, care infatiseau pesteri.

Dar, in ciuda faptului ca speologia se practica mai peste tot in Marea Britanie, pesterile din sudul Tarii Galilor raman locul sau favorit, in mare masura datorita naturii lor neexplorate.

"Anul trecut cand am vizitat pestera Ogof noi am decis sa nu mai urmam pasajul principal din interiorul camerelor uriase care ducea la capatul pesterii, asa ca am cotit inainte de acest punct si am explorat un coridor vizitat foarte rar", a spus speologul.

Pestera Ogof Ffynnon Taf, una dintre cele mai lungi din sudul Tarii Galilor, este cunoscuta si sub numele de Lesser Garth.

Speologul sta sub formatiunile de roca din pestera Ogof Craig - descoperita in anul 1976.

Imaginea arata o parte din pestera Agen Allwed, cunoscuta si sub numele de Turkye Streamway. Ea gazduieste lilieci.

Incaperea principala din pestera Saddle Head este apreciata pentru frumusetea formatiunii de roca din interiorul ei.

Caracteristici neobisnuite ale rocii din pestera Ogof Draenen, una dintre cele mai mari din Tara Galilor.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii
olimpiu
rank 3
exista si pesteri supraterane???