Legume si fructe mutante, efectul socant al radioactivitatii de la Fukushima

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 10:31
13391 citiri
Legume si fructe mutante, efectul socant al radioactivitatii de la Fukushima

Fotografii cu fructe si legume, crescute in moduri ciudate, circula pe retelele de socializare, trezind nelinistea privitorilor. Aceste imagini provin din regiunea Fukushima din Japonia.

Au trecut mai mult de doi ani de la accidentul nuclear de la centrala Fukushima Daiichi, insa pericolul legat de sanatatea oamenilor si a mediului pare greu de inlaturat, comenteaza Le matin.

Cutremurul din 11 martie 2011, urmat de un puternic tsunami in nord-estul Japoniei este la originea acestui eveniment cu urmari greu de controlat. Intreruperea alimentarii cu electricitate a centralei a oprit sistemele de racire a combustibilului, care s-a topit in incinta a trei din cele sase reactoare, ducand la emisia de substante radioactive in atmosfera, apa si sol.

In ciuda masurilor prompte adoptate de Japonia dupa catastrofa, printre care cea mai importanta a fost evacuarea unui numar urias de persoane care locuiau in apropierea centralei, efectele contaminarii crescute din zona ingrijoreaza, multe lucruri in aceasta privinta fiind greu de apreciat si de controlat.

Dupa informatiile nelinistitoare aparute constant in presa, referitoare la la detectarea unui nivel de radioactivitate crescut la pestii din zona si semnalul de alarma al cercetatorilor care au observat mutatii genetice la anumite specii de insecte, intervine un alt aspect care starneste ingrijorare: legume si fructe mutante, ale caror imagini au fost postate pe Internet chiar de locuitorii din zona.

Iata aici cum arata o rosie crescuta in apropierea centralei Fukushima. Pentru comparatie, i s-a alaturat o rosie crescuta normal.

O alta rosie, de data aceasta germinata intr-un mod greu de inteles pentru o gospodina ce o priveste cu un suras crispat. Japonezii din zona se gandesc nelinistiti la ceea ce ajunge in farfuriile lor.

Iata si aerul sceptic al unui japonez, care nu se poate bucura nicidecum de "belsugul" cresterii a cinci vinete pe o tulpina, in loc de una singura.

In zona Fukushima si varza se intampla sa capete o dimensiune neobisnuit de mare, cum este cea din dreapta.

Iata cum arata si unele fructe din zona.

O leguma greu de identificat, descoperita tot in regiunea Fukushima.

Nu numai legumele, dar si florile sufera. Iata un trandafir "desfigurat"

Si o floarea-soarelui deformata.

Stranii mutatii au putut constata locuitorii si la anumite specii de animale. Iata o broasca albastra fotografiata in zona, care ar fi trebuit sa fie verde, ca si cealalta din specia sa.

Efectul radioactivitatii? Specialistii sunt rezervati in a raspunde "da" la astfel de intrebari, comunicand ca este nevoie de studii.

Aceste declaratii prudente nu pot rispi insa nelinistea localnicilor, care se tem pentru sanatatea lor.

#legume mutante Fukushima, #efecte accident nuclear Fukushima, #radioactivitate Fukushima, #ingrijorare japonezi Fukushima , #inedit
Comentarii
Poza Neutron
Neutron
rank 5
Efectul razelor gama asupra craitelor
Poza grob
grob
rank 5
Mutate, Fuioare, nu mutante...:))