Locuri celebre din filme pe care le-ai crezut fictive, dar care exista (Galerie foto)

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 19:00
8905 citiri
Locuri celebre din filme pe care le-ai crezut fictive, dar care exista (Galerie foto)
Foto: Cracked

Atunci cand vezi un film SF sau joci un joc video te gandesti cel mai probabil ca locurile in care se petrece actiunea sunt si ele fictive, pentru ca par desprinse din alta lume. Ceea ce este si adevarat in unele cazuri, insa, in altele, ele chiar exista sau au fost inspirate din realitate.

Cracked a descoperit cateva astfel de locuri din filme celebre care, fie exista, fie seamana foarte mult cu unele reale.

1. Isengard si Tinutul Mordor din "Stapanul Inelelor"

Pamantul de Mijloc din cunoscuta carte a lui J.R.R. Tolkien si din filmele realizate pe baza acesteia include mai multe zone, printre care se numara paduri de povesti, vulcani negri si turnuri impunatoare. Unele regiuni descrise de Tolkien seamana insa izbitor cu zone situate in orasul Birmingham, din Anglia, in care scriitorul a crescut, sau cu zone din preajma acestui oras.

Spre exemplu, Isengard, cu turnul din mijloc si fortareata circulara (prima fotografie de mai jos) seamana cu felul in care Universitatea Birmingham arata cand Tolkien era in oras (a doua fotografie).

Mai mult, inspaimantatorul si intunecatul tinut Mordor (prima fotografie de mai jos) este de asemenea inspirat dintr-un loc real. Concret, atunci cand traia Tolkien, la nord-vest de Birmingham se gasea o zona care se numea Tara Neagra (a doua fotografie), din cauza faptului ca fusese grav afectata de poluarea de la toate minele de carbune, fierariile si otelariile din preajma. Aerul era imbacsit de smog si praf si pamantul era innegrit de la toate resturile minelor si fierariilor care aparusera in urma revolutiei industriale.

2. Arkham Asylum din jocul video "Batman: Arkham Asylum"

Azilul Arkham in care raufacatorii erau inchisi dupa ce Batman ii captura, care poate fi vazut in prima poza de mai jos, seamana destul de mult cu spitalul Denvers State din Massachusetts (a doua poza).

3. Orasul Silent Hill

Acest oras este prezent atat in filmul cu acelasi nume, cat si in seria jocurilor video Silent Hill, realizate de Konami. Orasul care apare in acestea este unul foarte straniu, abandonat aparent (prima fotografie), iar, de data aceasta, cel putin o parte din imaginile pentru film au fost luate chiar din realitate, Silent Hill fiind de fapt oraselul Centralia din statul american Pennsylvania (a doua fotografie).

Oraselul avea prin anii '80 peste 1.000 de locuitori, dar in prezent este un oras aproape parasit din cauza faptului ca mina de sub el a luat foc, arzand zeci de ani. Acest lucru a facut ca, in timp, orasul sa fie presarat cu crapaturi si gauri din care ies aburi si monoxid de carbon.

4. The Canyon City din "Indiana Jones si Ultima cruciada"

Multi dintre cei care au vazut acest film au fost impresionati de orasul sapat in stanca (prima fotografie), in care personajele principale au gasit Sfantul Graal. Si acest oras este insa real, fiind vorba de Petra, din Iordania (a doua fotografie), unul dintre cele mai cunoscute si impresionante situri arheologice din intreaga lume. De asemenea, in film apare si canionul ingust din preajma acestui oras antic (a treia poza).

Petra a fost in antichitate capitala nabateenilor si include un teatru, o manastire, numeroase morminte si chiar o trezorerie.

5. Padurile de bambus din filmul "Tigru si dragon"

In acest film recompensat cu patru premii Oscar sunt incluse mai multe scene in care diferite personaje se bat deasupra unei paduri de bambus sau in ea (primele doua fotografii). De asemenea, astfel de scene in care apar paduri de bambus pot fi vazute si in alte filme cu elemente SF, iar cele mai multe au fost turnate in padurea Arashiyama, din afara orasului Kyoto, Japonia (a treia fotografie).

In plus, impresionanta in mod deosebit este padurea Shunan Bamboo Sea din China, care se intinde pe o zona ce cuprinde peste 500 de dealuri.

6. Cascada Paradis din "Up"

Cascada Paradis (prima poza) din filmul de animatie "Up", realizat de compania Pixar, seamana izbitor de mult cu cascada Angel din Venezuela. Aceasta este cea mai inalta cascada din lume - 978 de metri.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#filmariu Stapanul Inelelor locuri, #peisaje fantastice filme realitate, #casacada Paradis Up, #Canyon City Indiana Jones , #inedit