Locuri in care nu poti avea acces (Galerie foto)

Luni, 27 August 2012, ora 12:27
5396 citiri
Locuri in care nu poti avea acces (Galerie foto)
Foto: ListVerse

Pe planeta exista mai multe locuri in care cei mai multi oameni nu pot avea acces ori de care nici macar nu au auzit, fiind vorba indeosebi de spatii militare, ultrasecurizate.

Listverse a intocmit o lista cu cateva dintre cele mai importante locuri inchise publicului.

1. Mezhgorye

Mezhgorye este un oras inchis din Rusia, fondat in 1979, despre care se crede ca adaposteste oameni care lucreaza in Muntele Yamantaw. La o inaltime de 1.640 de metri, acest munte este cel mai inalt din sudul Uralilor, si, alaturi de Muntele Kosvinsky, este suspectat de catre SUA ca ar gazdui un mare centru nuclear si/sau un buncar. Cu ajutorul unor imagini din satelit, SUA au observat aici excavari uriase inca din anii '90.

Deasupra centrului au fost amenajate doua garnizoane - Beloretsk-15 si Beloretsk-16, iar in urma intrebarilor adresate de SUA guvernului rus, cu privire la Muntele Yamantaw, acesta a dat mai multe raspunsuri, diferite - cum ca ar fi un santier minier, un depozit pentru comorile Rusiei, o zona de stocare de alimente sau un buncar pentru lideri, in cazul unui eventual razboi nuclear.

2. Arhivele secrete ale Vaticanului

Documentele de aici pot fi citite de oricine, dar nimeni (in afara de personal) nu poate patrunde in cladirea care adaposteste arhivele. Ca sa citesti un document trebuie sa faci o cerere, dupa care acesta va fi adus la tine. Singurele texte la care nu poti avea acces sunt cele care nu au inca 75 de ani vechime, pentru a proteja informatiile guvernamentale si diplomatice.

Se estimeaza ca, puse cap la cap, rafturile de aici ar ajunge la circa 84 de kilometri lungime.

3. Metro-2

Despre Metro-2 se presupune ca este un sistem de metrou secret, din Moscova, Rusia, paralel cu sistemul public de metrou din acest oras. Metro-2 ar fi fost construit in timpul lui Stalin si botezat de KGB cu numele de cod D-6. Jurnalistii rusi mentioneaza ca existenta acestui sistem nu a fost nici confirmata, nici infirmata de catre Serviciul Federal de Securitate al Federatiei Ruse (FSB) sau de catre Administratia Metroului din Moscova.

Se crede insa ca Metro-2 leaga Kremlinul, sediile FSB-ului, aeroportul guvernamental, un oras subteran din Ramenki, precum si alte locuri de importanta nationala.

4. Zona 51

Zona 51 este denumirea unei baze militare situate in sudul statului american Nevada, in vestul Statelor Unite. Este un aerodrom militar foarte mare, al carui principal scop este dezvoltarea si testarea unor aparate de zbor, indeosebi avioane-spion, precum si a unor arme.

Semnul care poate fi vazut in imaginea de mai jos este pus la o margine a Zonei 51 si avertizeaza oamenii care ajung acolo ca nu au voie sa treaca de el. De asemenea, acestia sunt avertizati ca daca indraznesc sa il ignore vor fi dati afara cu forta.

5. Camera 39

Camera 39 sau Biroul 39 este una dintre cele mai secrete organizatii din Coreea de Nord, fiind fondata la sfarsitul anilor '70. Se stiu foarte putine lucruri despre aceasta organizatie, dar se speculeaza ca se foloseste de 10 pana la 20 de conturi din Elvetia si China pentru spalare de bani, falsificare si alte tranzactii ilicite.

De asemenea, se crede ca Biroul 39 este implicat in traficul de droguri si vanzarile ilegale de arme, desi Coreea de Nord a negat ca ar lua parte la activitati ilegale.

Ce se stie este ca organizatia are 120 de companii straine care se aflau sub controlul direct al liderului Kim Jong-il si care in prezent se afla probabil sub cel al succesorului sau, Kim Jong-un.

6. Marele Altar Ise

Marele Altar Ise din Japonia, care include de fapt peste 100 de altare, este considerat sacru in aceasta tara. Este dedicat zeitei Soarelui - Amaterasu si dateaza din anul 4 i.Hr. Marele Altar Ise este demolat si reconstruit la fiecare 20 de ani, in conformitate cu ideea de moarte si renastere din sintoism (urmatoarea reconstruire va avea loc in 2013).

Accesul in acest altar este insa restrictionat, doar preotul sau preoteasca avand voie sa intre si, in plus, acestia trebuie sa fie si membri ai familiei imperiale japoneze.

7. RAF Menwith Hill

RAF Menwith Hill este o baza militara britanica, ce are legaturi cu reteaua globala de spionaj ECHELON. Are ca scop principal interceptarea comunicatiilor si avertizarea asupra rachetelor, fiind descrisa drept cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume.

Despre ECHELON s-a spus ca a fost creata pentru a monitoriza comunicatiile diplomatice si militare ale Uniunii Sovietice si ale aliatilor sai in timpul Razboiului Rece, la inceputul anilor '60, iar de la incheierea acestui razboi se crede ca a fost folosita pentru a descoperi, printre altele, comploturi teroriste sau planuri ale traficantilor de droguri.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#locuri interzise, #locuri interzise publicului general, #locuri inaccesibile publicului, #locuri secrete glob , #inedit