Mistere din preistorie ramase nedescifrate pana astazi (I)

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 22:09
7197 citiri
Mistere din preistorie ramase nedescifrate pana astazi (I)
Foto: Listverse

Diverse locuri preistorice din intreaga lume contin adevarate mistere ale unor vechi civilizatii. Nenumarate monumente construite cu mii de ani in urma au ramas niste enigme greu de descifrat, pana in ziua de astazi.

Exista structuri megalitice pe intreg globul, precum cele din insula Yonaguci sau Gobekli Tepe ori statuile moai din insula Pastelui, care constituie unele dintre cele mai mari mistere din lume, potrivit Listverse.

1. Monumentul de la Gobekli Tepe, Turcia

Gobekli Tepe este considerata cea mai veche structura religioasa descoperita vreodata. Datarea cu carbon a dezvaluit faptul ca ea este din perioada cuprinsa intre anii 10.000 si 9.000 i.Hr.

Locul contine structuri si piloni de piatra pe care sunt sculptate diferite animale de prada. Gobekli Tepe a fost construita inaintea aparitiei agriculturii, cand oamenii se ocupau cu vanatoarea.

Intrebarile persista pentru oamenii de stiinta: cum au fost construite aceste structuri in vremuri in care oamenii traiau inca in pesteri?

Cum au transportat uriasele blocuri de piatra si cum le-au modelat fara sa aiba nici macar unelte din metal? Care a fost scopul construirii acestei structuri, inaintea aparitiei religiei?

2. Statuile moai de pe insula Pastelui

Pe una dintre cele mai indepartate insule locuite de pe Pamant, se afla unul dintre cele mai mari mistere din lume. Despre giganticele statui din piatra se cunosc putine lucruri.

Arheologii nu au descoperit de ce au fost construite statuile, ce semnifica ele si cum au fost transportate pana la locurile unde se afla astazi. Exista o forma de scriere hieroglifica pe unele dintre statui, dar nimeni nu a fost capabil sa o traduca.

3. Structura din Golful Cambay, India

In anul 2001, dovezi ale unui oras scufundat au fost gasite in largul coastei indiene, in Golful Cambay. Mai multe structuri au fost identificate cu ajutorul sonarului, inclusiv cladiri mari si canale.

Intinderea orasului este destul de mare, iar o bucata de lemn gasita a fost datata din anul 9.500 i.Hr. Daca intr-adevar a existat, orasul ar fi cu mii de ani mai timpuriu decat cel mai vechi oras descoperit in India.

4. Monumentul de la Yonaguni, Japonia

In anul 1987, un grup de formatiuni ciudate au fost gasite in largul coastelor din insula Yonaguni. Aceste structuri misterioase subacvatice au margini paralele, unghiuri drepte, muchii ascutite, stalpi si piloni care ar fi putut fi facute de oameni.

Ultima data cand aceasta structura s-ar fi aflat pe uscat a fost in urma cu 8.000-10.000 de ani, in timpul Epocii de Gheata. Formatiunea ar putea fi una dintre cele mai vechi monumente construite pe Pamant.

5. Capetele din piatra ale civilizatiei olmece

Capetele olmece sunt o colectie de 17 sculpturi din piatra colosale. Ele dateaza din perioada 1.500-1.000 i.Hr. si cantaresc intre sase si cincizeci de tone.

Fiecare cap din piatra are o forma unica, determinandu-i pe unii istorici sa afirme ca sculpturile reprezinta conducatorii olmecilor din acea vreme.

Altii sustin ca aceste fete seamana cu tipul barbatului african, sugerand faptul ca o civilizatie avansata din Africa a vizitat America in vremuri preistorice.

Nu rata partea a doua a acestui documentar de exceptie despre enigmele Terrei, ce va fi publicata luni, pe Ziare.com.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#mistere preistorie ramase nedescifrate, #mistere preistorice nedezlegate, #enigme preistorice nerezolvate , #inedit