Misterul monstrului din Loch Ness, din nou in actualitate - noua pista, cea mai veridica

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 14:30
8455 citiri
Misterul monstrului din Loch Ness, din nou in actualitate - noua pista, cea mai veridica
Foto: Daily Mail

Misterul monstrului de la Loch Ness (Marea Britanie) revine in actualitate, urmare a ultimelor cercetari intreprise de italianul Luigi Piccardi, in opinia caruia intreaga legenda care a peocupat numerosi cercetatori in ultimele decenii - cunoscuta de secole - are la baza formarea unor bule de aer ce urca la supafata lacului, dupa ce au avut loc procese geologice pe fundul apei.

Legenda

Legenda despre presupusul monstru este foarte veche. Texte datand din anul 690 i.Hr. relateaza despre un grup de sfinti care, incercand sa traverseze raul Ness, a fost atacat de un monstru. Textele sunt confuze cu privire la aspectul monstrului, dar fac precizarea clara ca, atunci cand vietuitoarea a iesit din apa, intreg Pamantul a vibrat, potrivit Infoniac.

In viziunea lui Riccardi, fenomenul a fost invers: Pamantul a vibrat din cauza unui cutremur si, ca urmare, in apa s-a format un curnet ascendent, usor de confundat cu o vietuitoare lacustra.

Cercetari sistematice legate de fenomenul din lacul britanic nu s-au facut decat incepand cu anul 1930, cand apareau noi si noi informatii cu privire la aparitia monstrului.

Cercetand fenomenele tectonice in timp, Luigi Piccardi sustine ca tocmai in aceasta perioada s-au facut puternic resimtite repetate evenimente seismice de mica intensitate, dar capabile sa perturbe simtitor linistea apei.

De altfel, informatiile despre monstrul obervat de diversi martori oculari coincid perfect cu cutremurele locale de mica adancime, cu magnitudinea sub 4 grade Richter, ce au avut loc in anii 1816, 1888, 1890 si 1901.

Timpul scurs de la acele date face ca interpretarile lui Piccardi sa fie usor de combatut, cu atat mai mult cu cat, in 2009, un britanic a facut observatii de pe satelitul Google Earth, descoperind forme care par sa apartina unei fiinte vii.

Ipotezele au fost si mai mult complicate in 2005, cand a poposit in zona un circ ambulant, iar elefantii acestuia s-au desfatat facand baie in lacul cu presupusul monstru. S-au gasit destui amatori gata sa fotografieze elefantii ca sa-si faca un titlu de glorie din faptul ca au fotografiat monstrul si poseda "unicul exemplar" al fotografiei.

Monstri adusi deliberat

Dar si aici exista o replica imbatabila: elefantii sunt fiinte sensibile, care evita sa se imbaieze in apele unde isi au habitatul animale lacustre de mari diensiuni. N-o fac din teama, pur si simplu au sentimentul incompatibilitatii intre specii. Daca simteau existenta monstrului, n-ar fi intrat in apa, spun unii oameni de stiinta.

La toate acestea se mai adauga detaliul ca, in anul 2001, amatori care incearca sa dea de urmele monstrului au gasit pe marginea lacului mai multi pesti morti de mari dimensiuni, din familia Atlantic Conger. Acestia insa traiesc numai in apele sarate ale oceanului.

Este limpede ca pestii au fost transportati in mod deliberat din Atlantic, pentru a face publicitate in folosul ideii existetei faimosului monstru care aduce in zona numerosi turisti.

Facand conexiuni logice intre aceste informatii disparate, cercetatorul italian Luigi Piccardi ajunge la concluzia ca monstrul de la Loch Ness nu a existat niciodata, fiind creatia unei legende nevinovate, cultivate insa in mod vinovat de catre cei interesati sa-si fac publicitate pe cont propriu sau in interesul turismului din zona.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#monstru Loch Ness ipoteze, #Loch Ness legenda, #mister Loch Ness explicatii, #fenomen Loch Ness explicatii , #inedit
Comentarii