Misterul nedescifrat din Triunghiul Bermudelor

Miercuri, 17 August 2011, ora 18:31
9390 citiri
Misterul nedescifrat din Triunghiul Bermudelor
Foto: livescience

Zona denumita Triunghiul Bermudelor, care are o forma triunghiulara (vezi foto), este foarte cunoscuta pentru "capacitatea" ei de a face vase si avioane sa dispara in mod enigmatic, fiind vehiculata chiar ipoteza unei activitati paranormale. In ultimul secol, Triunghiul Bermudelor a "inghitit" mai multe nave si este responsabil pentru pierderea a sute de vieti.

Denumita si Triunghiul Diavolului, zona este situata in partea de nord-vest a Oceanului Atlantic, fiind definita de Insulele Bermude, Florida si Puerto Rico.

Triunghiul Bermudelor este considerat a fi responsabil pentru disparitia a peste 50 de nave si 20 de avioane in ultimul secol, conform Marinei Americane. Dupa cum informeaza LiveScience, iata unele dintre disparitiile bizare si cateva posibile explicatii.

1. Zborul 19

Reputatia sinistra a zonei isi are inceputul in 5 decembrie 1945, cand zborul 19 - o escadrila de cinci bombardiere cu torpile a Marinei Americane - s-a evaporat in timpul unui antrenament de rutina. Avioanele fusesera complet echipate si verificate atent inainte sa plece din Fort Lauderdale, Florida. Iar ceea ce face ca disparitia sa fie si mai misterioasa este faptul ca a avut loc intr-un interval de pace, reducand probabilitatea ca avioanele sa fi fost doborate de forte inamice.

Inainte de a pierde contactul radio cu baza aviatica din Florida, pilotul principal al zborului 19 a mentionat un fapt iesit din comun - o culoare neobisnuita a apei. El a fost auzit spunand: "Totul pare ciudat, chiar si oceanul. Intram in apa alba, nimic nu pare cum trebuie".

Aparatele de zbor si cei 14 membri ai echipajului nu au fost gasiti niciodata, in ciuda unei lungi investigatii din partea guvernului american. Mai mult, un aparat de zbor cu 13 oameni la bord a fost trimis ulterior sa localizeze avioanele disparute, dar si acest aparat si membrii echipajului au disparut in acelasi mod misterios.

2. Star Ariel

G-AGRE Star Ariel, un avion de pasageri detinut de British South American Airways, a disparut in 17 ianuarie 1949. Conditiile meteo din acea zi erau proprice unui zbor si nici nu au fost gasite ramasite ulterior, aceste fapte sporind faima infioratoare a acestei zone. Toti cei 7 membri ai echipajului si cei 13 pasageri au murit.

3. Sulphur Queen

Aceasta nava care cara sulf topit si cei 39 de membri ai echipajului au disparut langa coasta de sud a Floridei. Ultimul mesaj de pe Sulphur Queen a fost auzit in 4 februarie 1963. Dupa ce nu s-a mai putut stabili vreo legatura cu cei de pe nava, echipaje de cercetare au fost detasate pentru a o localiza, dar acestea nu au gasit decat cateva fragmente din daramaturi si cativa colaci de salvare (se pot vedea in fotografia de mai jos).

4. Cyclops

In poza de mai jos poate fi vazut vasul U.S.S. Cyclops (AC-4), o nava carbonifera masiva care a disparut in 1918, in 4 martie. Vasul s-a evaporat fara urma, cu tot cu cei 396 de pasageri si membri ai echipajului. Aceasta ramane cea mai mare pierdere omeneasca a Marinei Americane care nu a rezultat in urma unei lupte.

5. Proteus

USS Proteus (AC-9) a fost tot un vas carbonifer, de care nu s-a mai auzit din 23 noiembrie 1941. Vasul care avea aproximativ 165 de metri lungime, 50 de oameni la bord si care transporta minereu de bauxita, a disparut tot fara urma in Triunghiul Bermudelor, pe aceeasi ruta pe care a disparut si USS Nereus (AC-10) o luna mai tarziu, in acelasi an. Nereus avea 61 de oameni la bord.

Ipoteze

In incercarea de a gasi o explicatie pentru disparitiile din Triunghiul Bermudelor au fost luate in calcul mai multe ipoteze: rapiri extraterestre, portaluri catre alte dimensiuni, anomalii ale campului magnetic, fenomene geofizice, bule masive de gaz metan. De asemenea, o teorie populara este ca legendarul oras pierdut Atlantida s-ar odihni pe fundul apelor din zona, interferand cu vasele din apropiere.

Explicatii plauzibile

Numarul disparitiilor din Triunghiul Bermudelor este totusi in concordanta cu cele din alte regiuni de trafic naval, neexistand nicio evidenta care sa sustina faptul ca numarul vaselor disparute in zona este neobisnuit de mare. Iar regiunea este vulnerabila la furtuni imprevizibile, cele mai multe uragane si furtuni tropicale din Atlantic trecand si prin Triunghi.

Si, potrivit Marinei Americane, Curentul Golfului (Gulf Stream) poate face ca vremea sa se schimbe rapid si violent si poate sterge repede orice dovada a unui dezastru.

In plus, gasirea unor ramasite ale navelor si avioanelor scufundate este mai dificila in Triunghiul Bermudelor, deoarece zona gazduieste punctul maxim de adancime a Oceanului Atlantic - groapa Puerto Rico (circa 9.200 de metri). Vasele si aparatele de zbor care ajung la asemenea adancimi rar mai sunt vazute vreodata. Epava din imaginea de mai jos, neidentificata, a fost gasita la 1 aprilie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Triunghiul Bermudelor, #disparitii Triunghiul Bermudelor, #explicatii disparitii Triunghiul Bermudelor , #inedit