Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Misterul unui artefact antic, dezlegat in cateva ore pe Facebook. Expertii se chinuisera luni de zile degeaba

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 14:13
16977 citiri
Misterul unui artefact antic, dezlegat in cateva ore pe Facebook. Expertii se chinuisera luni de zile degeaba
Foto: Facebook/Autoritatea Israeliana pentru Antichitati

Autoritatea Israeliana pentru Antichitati a petrecut sase luni incercand sa identifice un obiect misterios. In doar cateva ore, Facebook-ul i-a dat raspunsul: era vorba de fapt de un fel de "armonizator de energie", folosit de adeptii New Age pentru a se proteja de radiatii.

Despre obiectul misterios, gasit in urma cu sase luni intr-un cimitir din Ierusalim, s-a crezut initial ca este un artefact evreiesc. Persoana care l-a gasit i-a dat si ea o alta intrebuintare: un dispozitiv exploziv, motiv pentru care a si chemat politia, scrie Guardian.

Odata ce oamenii legii au declarat nepericulos obiectul aurit, care cantareste 8 kilograme, el a ajuns in atentia Autoritatii Israeliene pentru Antichitati, care l-a analizat cu raze X. Expertii se gandeau ca au de-a face cu un sceptru folosit in templele biblice, dar nimeni nu a gasit referinte exacte despre un astfel de artefact.

Dupa sase luni de cautari fara niciun rezultat, oamenii de stiinta au apelat la ajutorul internautilor, postand pe Facebook o imagine cu obiectul. Sugestiile si ideile nu au intarziat sa apara. Fostul obiect explozibil si sceptru a ajuns sa fie numit instrument de inseminare, sucitor pentru coca si chiar instrument de masaj.

**English translation below**שאפו לגולש מיכה ברק מאיטליה, ולכל מי שלקח חלק בפתרון תעלומת החפץ מבית הקברות הירושלמי!מ...

Posted by רשות העתיקות - לגעת בעבר on Tuesday, December 22, 2015

In doar cateva ore, unul dintre internauti l-a indentificat definitiv ca un "armonizator de energie" (Weber Isis Beamer), un dispozitiv care ar trebui sa genereze un camp protector impotriva radiatiilor.

Dispozitivul este numit dupa Isis, zeita egipteana a medicinei, magiei si naturii, si este folosit de energoterapeuti. Poate fi cumparat de la o firma germana cu 67 de euro pentru o varianta mai mica sau cu peste 1.000 de euro pentru una mare care, potrivit producatorului, "poate armoniza si campuri de radiatii geopatice si electromagnetice foarte puternice".

"Intelepciunea maselor si-a facut treaba", au spus marti autoritatile locale. Persoana care a dezlegat misterul a fost invitata la Ierusalim pentru a putea admira personal obiectul care i-a pus in suspans pe oamenii de stiinta.

E.E.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#obiect misterios Ierusalim, #armonizator energie, #mister rezolvat Facebook, #Autoritatea Israeliana pentru Antichitati , #inedit