Moduri inedite de curatare a bucatariei

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 17:28
9603 citiri
Moduri inedite de curatare a bucatariei

In bucatarie, oricat de ordonata ai fi, tot vei avea de-a face cu depuneri de murdarie, fie ca este vorba de vase sau suprafete mai mari. Produsele gasite in comert sunt foarte bune, dar de multe ori contin prea multe chimicale. In plus, uneori pur si simplu nu ai timp sa te duci la magazin si trebuie sa te descurci cu ce gasesti prin casa.

Se poate intampla si ca cea mai puternica solutie sa nu gaseasca rezolvarea pentru un anumit tip de pata sau murdarie. De aceea, MSN iti ofera cateva alternative.

Folie de aluminiu pentru curatat vase de sticla

Pentru a curata resturile de pe o tava de sticla, foloseste folie de aluminiu ramasa dupa ce ai impachetat un sandvis. In acest fel vei recicla aluminiul si va functiona la fel de bine cum ar fi facut-o un burete de vase.

Ceara de masina pentru a lustrui chiuveta

Poti sa lustruiesti chiuveta, faianta si chiar usile cabinei de dus cu acest produs care va lasa un strat protector intre suprafata obiectului si apa. Astfel vor fi evitate depunerile de sapun.

Creta pentru lustrul tacamurilor

In sertarul cu tacamuri pune cateva bucati de creta care vor absobi umezeala si le vor pastra stralucitoare.

Spray pentru a curata suportul de lumanare

Daca vrei sa ai o cina la lumina lumanarilor, dar sa poti pastra apoi suporturile de lumanari curate, presara putin spray inainte sa le aprinzi. Astfel, ceara cazuta se va curata foarte repede.

Laveta pentru fierul de calcat

O laveta poate functiona foarte bine pentru curatarea talpii fierului de calcat. Acesta trebuie sa fie mereu curat daca vrei sa iti ramana hainele ingrijite.

Coaja de ou pentru curatarea vazelor

Foloseste coaja oualor pe care s-o pui in apa in vasele prea mici sau inguste, pe care nu le poti curata folosind mana. Trebuie doar sa pui cojile cu apa si sa amesteci bine, iar acestea, fiind abrazive, vor elimina orice urma de mizerie.

Carlig de rufe pentru fire retractabile

Foloseste un carlig de rufe ca opritor pentru firul retractabil al diverselor fire. Astfel il vei putea mentine la lungimea la care vrei.

Uscatorul de par pentru dezlipirea abtibildurilor

Caldura emanata de uscatorul de par va dezlipi etichete si abtibildurile care nu vor sa iasa prin nicio alta metoda. Este nevoie doar sa apropii uscatorul de zona dorita.

Lamaie ca inalbitor de rufe

Lasa inalbitorul deoparte si pune un sfert sau o jumatate de cana de zeama de lamaie in masina de spalat. Hainele tale vor fi de un alb imaculat.

Mustar pentru indepartarea mirosului urat din borcane

Daca vrei sa refolosesti un borcan ce a fost tinut inchis mai mult timp, vei constata ca miroase urat. O metoda buna de improspatare este sa il clatesti cu apa si mustar.

Ceapa pentru improspatarea pivnitei

Improspateaza aerul dintr-o pivnita intunecata cu ajutorul unei cepe taiate in doua. Lasata peste noapte, aceasta va lasa initial un miros neplacut, care insa pana dimineata nu va mai exista, ramanand in urma o incapere aerisita.

Vanilie pentru congelator

Pune niste esenta de vanilie pe o bucata de bumbac si las-o in congelator. Astfel compartimentul va avea un miros placut.

Nuci pentru podele

Repara micile zgarieturi din podea frecand miezul de nuca pe zona respectiva. Uleiul natural va functiona ca un balsam.

Praf de facut limonada pentru masina de spalat vase

Desi nu este tocmai natural, poti pune niste pudra de facut limonada in masina de spalat vase si apoi ii dai drumul sa functioneze fara rufe. Acidul in combinatie cu apa va curata componentele aparatului.

Plasa pentru rufe ca suport de vase

Ai o multime de cesti si canute mici pe care nu mai stii unde sa le depozitezi? Foloseste un saculet de depozitat rufe, ideal pentru a tine deoparte toate maruntisurile.

Ziare pentru sertarele de mancare

Daca sertarul tau a capatat un miros neplacut, inseamna ca este prea umed in interior. Pune un ziar acolo si lasa-l peste noapte. Dimineata vei vedea ca mirosul a disparut si aerul din interior nu mai este umed.

Sare pentru a curata petele de ou

Daca te-ai patat cu ou, te poti curata foarte usor aplicand sare pe zona cu pricina. Asteapta doua minute si apoi freaca cu un material.

Spaghete negatite pentru protejarea prajiturilor

Foloseste spaghetele ca suport peste folia pusa peste prajituri si torturi. Infige-le in aluat si ele vor tine pachetul departe de suprafata prajiturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#produse curatenie sanatate, #produse curatat naturale, #produse curatat bucatarie, #lamaie curatenie, #produse curatenie igiena , #inedit