Moduri surprinzatoare prin care natura incearca sa te omoare (Galerie foto)

Vineri, 23 August 2013, ora 12:05
8480 citiri
Moduri surprinzatoare prin care natura incearca sa te omoare (Galerie foto)

Nu este o surpriza ca natura te poate omori in diverse moduri, fie ca e vorba de animale, plante, ori catastrofe naturale. Insa daca ar fi vorba de metode de "executie" mai subtile si mai putin obisnuite?

Daca moartea ar fi deghizata in roci dragute, seminte sau minunate creaturi ale marii? Poti vedea mai jos cateva dintre metodele mai putin cunoscute prin care natura iti ameninta viata, ca si locurile in care se gasesc acestea, potrivit MentalFloss.

In curtea interioara: ricinul

Aceasta planta este foarte populara in zonele calde ale Americii, gasindu-se mai ales in curtile interioare. Este decorativa in timpul tuturor stadiilor infloririi sale, cand semintele se transforma in niste frumoase flori cu ghimpi.

Din semintele ricinului (Ricinus communis) provine otrava sa mortala. O doza letala pentru oameni inseamna patru - sase seminte. In cazul in care nu se aplica niciun tratament, moartea va surveni incet si dureros (cu arsuri in gura si in gat, dureri abdominale, voma si diaree).

In colectia de roci: hutchinsonita

Aceasta roca a fost descoperita de Arthur Hutchinson in 1904 si reprezinta un amestec de sulf, taliu, plumb si arsenic. Trei dintre aceste patru minerale sunt letale pentru oameni, in timp ce nici al patrulea, sulful, nu este un element complet lipsit de risc.

Specialistii recomanda sa se evite inhalarea prafului care iese din aceasta roca atunci cand se lucreaza cu ea sau se sparge.

Intr-o vacanta in regiunile tropicale: caracatita cu inele albastre

Aceasta caracatita ii farmeca pe scafandrii care exploreaza recifurile de corali de pe coasta Australiei. Dimensiunile sale sunt cuprinse intre 12,7 si 20,3 centimetri.

Aspectul sau nu este deosebit atunci cand vietatea sta linistita. Daca este miscata, corpul sau capata culoarea galbena, cu inele albastre stralucitoare. Atunci incepe sa muste, producand o otrava pentru care nu exista antivenin. Fiecare caracatita cu inele albastre are suficient venin sa ucida 26 de persoane.

Prin costum, scafandrii pot sa nu simta muscaturile, observandu-le abia cand incep sa se simta rau, inima se opreste, iar plamanii sunt paralizati.

In noroi: ciuperca Coccidioides immitus

Aceasta ciuperca creste in noroi, in anumite zone din sud-vestul SUA. Atunci cand se executa diverse lucrari de constructie, cand vantul este puternic sau cand se declanseaza cutremure, sporii ciupercii sunt purtati pe calea aerului.

In momentul in care sunt inhalati, se instaleaza o boala care se raspandeste in tot corpul, provocand bube, leziuni ale oaselor, umflarea articulatiilor, probleme la nivelul inimii, ale tractului urinar si meningite. Vestea buna este ca numai 5% dintre persoanele care iau contact cu ciuperca ajung sa se imbolnaveasca.

In acvariu: palitoxina

Zoantidele sunt animale marine mici care traiesc pe corali sau pe roci. Se gasesc si in acvarii, iar uneori se acumuleaza si in fructele de mare. Iar aceste organisme fac echipa buna cu palitoxina, una dintre cele mai puternice otravuri cunoscute.

Daca o persoana mananca fructe de mare cu zoantide, atinge o rana deschisa sau inhaleaza palitoxina atunci cand curata acvariul, organismul sau va ajunge sa simta fiecare efect al unei otraviri, incepand de la insuficienta renala si pana la diverse manifestari la nivelul pielii.

In vacantele de vara: hidrogen sulfurat

Cand materia organica din canalizari, mlastini sau lacuri mici se descompune, in anumite conditii se poate produce un gaz letal numit hidrogen sulfurat sau acid sulfhidric. Acest gaz se poate produce si atunci cand anumite minerale se amesteca cu apa.

Cand acest gaz se elibereaza in aer poate ucide o persoana. Acest gaz prezinta si pericol de explozie. O expunere scazuta nu face insa prea mult rau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plante ucigatoare natura, #ucigasi natura, #roci periculoase otravire, #animale otravitoare, #veninuri puternice natura , #inedit