National Geographic: Se adeveresc profetiile Maya pe 21.12.2012? (partea a II-a - Video)

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 08:39
15926 citiri
National Geographic: Se adeveresc profetiile Maya pe 21.12.2012? (partea a II-a - Video)
Foto: cogwriter

Oamenii de stiinta au gasit marturii uimitoare in Codicele mayas de la Dresda, dar si la ghetarul Quelccaya din Anzii peruani, care vorbesc despre profetiile civilizatiei Maya privind sfarsitul calendarului din 21 decembrie 2012, intr-un film documentar de exceptie, realizat de National Geographic.

National Geographic: Se adeveresc profetiile Maya pe 21.12.2012? (partea I - Video)

3. Codicele de la Dresda

Continuarea cercetarii profetiilor mayase il duce pa Maloof la Berlin, unde exista una dintre putinele scrieri din vremea civilizatiei Maya, Codicele de la Dresda. Este cea mai fascinanta scriere lasata de cultura Maya.

Aceasta dateaza din perioada 1200-1250 d.Hr. si contine o bogatie de simboluri. Exista vreo profetie a civilizatiei Maya, referitoare la 2012? Raspunsul la aceasta intrebare il ofera profesorul Nikolai Grube de la Universitatea din Bonn, care studiaza documentul de mai bine de 20 de ani.

Ultima parte a codicelui contine un capitol profetic, care avertizeaza asupra sfarsitului lumii. Aici apar simboluri ce reprezinta ploaia, fulgerul, norii negri si potopul. Toate aceste fenomene meteo au o deosebita importanta in Codice.

Populatia mayasa s-a confruntat adeseori cu catastrofe generate de clima tropicala: furtuni, uragane. Catastrofa naturala, care marcheaza sfarsitul lumii, e ilustrata pe ultima pagina a Codicelui.

Imaginea ne arata ca lumea este distrusa de crocodilul ceresc, care arunca siroaie de apa din cer, distrugand astfel viata pe Terra.

4. Sfarsitul celui de-al patrulea ciclu mayas

In mitologia Maya, ciclurile incepeau si se sfarseau cu schimbari de clima. Ce fenomen meteo a avut loc la sfarsitul celui de-al patrulea ciclu mayas, acum 5.200 de ani, si s-ar putea repeta in 2012?

Pentru a afla, Maloof apeleaza la paleoclimatologul Lonnie Thompson, din statul Ohio. El studiaza clima planetei, de acum 5.200 de ani, cand s-a sfarsit cel de-al patrulea ciclu mayas.

Cei doi oameni de stiinta s-au deplasat la ghetarul Quelccaya, situat in Anzii din Peru. El este cel mai mare ghetar tropical. Pe masura ce se topeste, ghetarul dezvaluie indicii asupra interpretarii date sfarsitului lumii de catre populatia mayasa.

Cu 5.200 de ani in urma, intregul platou al muntelui a fost acoperit de o mare cantitate de zapada, sub care a fost ingropata toata vegetatia. Acest loc era calduros si mlastinos si era acoperit de un covor de plante, insa un eveniment brusc din punct de vedere climatologic s-a produs, iar gheata a inghitit totul.

La baza ghetarului, cercetatorii au gasit plante, care au fost prinse-n gheata, cand s-a sfarsit al patrulea ciclu mayas.

Prin datarea cu carbon a plantelor, s-a aflat ca sunt de acum 5.200 de ani. Asadar o racire brusca a vremii s-a produs in Peru, dar care s-a reflectat si in Peninsula Yucatan, unde traiau mayasii.

Nu este exclusa o legatura intre calendarul mayas si evenimentele petrecute la ghetarul Quelccaya, acum 5.200 de ani. Mai exista si alte dovezi privind existenta unui eveniment major in acea perioada indepartata, mostre de pe muntele Kilimanjaro sau omul zapezilor, Otzi.

5. Concluzia

Populatia mayasa impartea timpul in cicluri. Totul se repeta. Ce s-a intamplat la finele celui de-al patrulea ciclu se poate repeta in 2012. Se pare ca insasi omenirea implineste profetiile mayase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#profetiile mayase decembrie 2012, #misterul profetiilor Maya 2012, #codicele mayas 2012, #sfarsitul calendarului mayas 2012 , #inedit