Noile minuni ale lumii noastre (Galerie foto)

Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 21:28
9304 citiri
Noile minuni ale lumii noastre (Galerie foto)

Cei care cred ca stiu toate locurile deosebite care se afla pe planeta noastra trebuie sa se mai gandeasca. Terra ne ofera numeroase surprize si isi dezvaluie noile minuni ale naturii si ale oamenilor, asa cum nimeni nu le stia pana acum.

Pestera Son Doong, din Phong Nha, Vietnam

Aceasta pestera a fost descoperita in 1991 si explorata in anul 2009, ea fiind cea mai mare pestera din lume care este deschisa in prezent publicului, scrie Fox News.

Ea are o lungime de aproape 9 km si s-a format cu aproximativ 2-5 milioane de ani in urma. Inauntru se gaseste chiar o jungla in care au fost descoperite noi specii de animale si fosile vechi de 300 de milioane de ani.

Cascadele Asik-Asik, din Sitio Dulao, Filipine

Localnicii stiau de mult de existenta acestor cascade, insa ele au devenit celebre abia in anul 2012, dupa publicarea unor fotografii. Apa care formeaza aceasta minune a naturii iese prin crapaturile stancilor, neavand un izvor unic.

Asik-Asik s-a format in 2008, in urma unui taifun care a smuls un copac din radacina, fenomenul creand crapaturile din care acum iese apa. Guvernul filipinez incearca sa faca un traseu pentru a permite oamenilor sa o viziteze, insa locul e greu accesibil.

Pestera El Castillo, din Puente Viesgo, Spania

Aceasta pestera are peretii decorati cu cele mai vechi picturi rupestre din lume. Ele au fost descoperite in anii 1870, insa abia in 2012 s-a facut datarea unei picturi. Expertii spun ca ea are cel putin 40.800 de ani vechime. Este posibil ca oamenii de Neanderthal sa le fi executat.

Craterul Kamil, desertul Sahara, Egipt

Daca nu exista programul Google Earth, acest crater din desert nu ar fi fost gasit niciodata. Descoperirea a fost facuta in anul 2008, locul fiind vizitat de experti in anul 2010. El s-a format cu cateva mii de ani in urma, in urma impactului unui asteroid. Craterul are un diametru de aproape 45 de metri.

Templul Soarelui Noptii, din El Zotz, Guatemala

Oamenii de stiinta au descoperit in 2010 piramida El Diablo si mormantul regal aflat in varful ei. Dupa doi ani, ei au mai gasit aici o noua structura care explica unele lucruri legate de cultura Maya. Aceasta a fost denumita Templul Soarelui Noptii, ea infatisand mai multe figuri sculptate in piatra, ele reprezentand mai multe faze ale Zeului Soarelui.

Mahendraparvata, din provicia Siem Reap, Cambodgia

Cu 1.200 de ani in urma, acesta era un oras aflat sub un templu budist. Specialistii au descoperit adevarata lui complexitate abia in 2013, desi stiau de el de mult timp. Orasul subteran se intinde mult sub jungla, existand aproape exclusiv numai sub pamant. Acolo se gasesc inclusiv canale si drumuri. Se crede ca orasul era functional in anul 802 era noasra.

Citeste si:
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai Partidului Naţional Liberal şi cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat...
Marcel Ciolacu, discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. "Vorbim de un armistiţiu politic". Condițiile impuse de PSD pentru a vota un guvern minoritar
Marcel Ciolacu, discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. "Vorbim de un armistiţiu politic". Condițiile impuse de PSD pentru a vota un guvern minoritar
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie, o discuţie telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuției, şeful social-democraţilor a...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Te-o
rank 5
Splendide informatii si imagini!