Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O ipoteza halucinanta: stramosii nostri aveau trei ochi?

Vineri, 19 August 2011, ora 15:22
9034 citiri
O ipoteza halucinanta: stramosii nostri aveau trei ochi?

Unele legende sustin ca stramosii nostri indepartati aveau un al treilea ochi, localizat ba pe frunte, ba in ceafa. Acest al treilea ochi le permitea sa vada la distante extrem de mari si sa "citeasca" ganduri straine.

Desi, la prima vedere, legenda atinge ridicolul, este totusi sigur ca dispunem de dovezi indirecte, capabile sa sugereze ca al treilea ochi ar fi putut exista, relateaza Maxisciences.

Rol multiplu

Cea mai interesanta este aceea ca multe vertebrate au un orificiu in craniu, chiar in zona glandei pineale, un fel de formatiune atrofiata, capabila sa aminteasca de o fosta orbita.

Studii efectuale asupra unor specii de soparle au reconfirmat si acolo acest amanunt, cu precizarea ca, in cazul soparlei tuattara, orbita este destul de dezvoltata la nastere, dar se atrofiaza pana la disparitie in timpul vietii.

Nu-i exclus nici ca dinozaurii sa fi avut cel de al treilea ochi. Urmele lui s-au gasit pe scheletul acestor animale preistorice, dar si pe fosilele unor reptile, pasari si mamifere primitive.

Cercetarile facute recent pe soparle demonstreaza ca, daca a existat acest al treilea ochi, el indeplinea functii multe si complicate.

El permitea sesizarea prezentei unor animale de prada in apropiere, era senzor de temperatura, dar si senzor privid alternanta anotimpurilor, element esential pentru programarea instinctului de imperechere.

Acest al treilea ochi putea fi si locul de stocare a informatiilor, un adevarat depozit al memoriei si precursor al inteligentei.

Daca aici se stocau datele, trebuie admis ca aici puteau sa fie si accesoriile inteligentei primitive, unde datele stocate ajungeau, cu timpul, sa fie prelucrate.

Al treilea ochi si inteligenta stramosilor

Poate ca aici stateau ascunse enigmele ramase fara explicatie privind performantele atinse de stramosi, in copilaria istoriei.

Cercetarile facute in 1980 de Steve Nicols au lansat atunci ideea "ochiului fantoma", prin analogie cu "membrul fantoma", un fenomen cunoscut in medicina, legat de faptul ca persoanele avand un membru amputat simt unori o mancarime, o durere sau o arsura in zona care nu mai exista.

"Ochiul fantoma" este fenomenul identiificat de Nicols la unii nevazatori, capabili nu numai sa se orienteze fara sa vada, dar sa si descrie detaliile obiectelor din jur, pe care nu le pot vedea.

Acest "ochi" care nu mai exista ar putea produce efecte in cazul paranormalilor, a supradotatilor sau - de ce nu? - chiar a geniilor.

Din nenorocire, studiile serioase intreprinse in acest domenniu sunt compromise de interventia unor amatori, sau poate chiar sarlatani, carora le place sa se pronunte.

Anterior studiilor stiintifice ale lui Nicols, aparuse la Londra, in anul 1956, cartea "Al treilea ochi", scrisa de Lobsang Rampa T, fost calugar intr-o manastire din Tibet.

Dupa spusele sale, el ar fi fost supus unei operatii care i-ar fi redat vederea "celui de al treilea ochi", cu ajutorul caruia capatase insusiri paranormale.

Cartea a avut succes la timpul sau, dar a fost contestata chiar de tibetani, care au dovedit ca Rampa nici nu fusese vreodata in Tibet si ca acolo este exclusa o asemenea operatie.

Contestata peste tot, cartea a reusit sa arunce o umbra si asupra ipotezelor unor cercetatori profesionisti, care isi permit sa se avante pe terenuri nedefrisate.

Suntem, deci, nevoiti sa preluam cunostintele despre cel de al treilea ochi numai cu titlu de inventar. Dar o luam uneori de buna, atunci cand admitem ca inteligenta antica fixata in piramide, astronomie sau matematica, ne-a fost transmisa prin vizita extraterestrilor - asa cum sustine Daniken.

Buna sau rea, extraterestrii n-au putut fi dovediti. Atunci de ce n-am lua de buna si varianta ca mai exista un simt - aventual un ochi - la fel de nedovedita inca, dar la fel de posibila?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#al treilea ochi, #fosile 3 ochi, #dinozauri trei ochi, #al treilea ochi functie , #inedit