O personalitate din secolul al XVIII-lea, mai influenta decat Iisus Hristos sau Hitler

Joi, 12 Iunie 2014, ora 23:26
10917 citiri
O personalitate din secolul al XVIII-lea, mai influenta decat Iisus Hristos sau Hitler
Foto: The Independent

Un nou studiu efectuat de catre cercetatorii de la Universitatea Toulouse a ajuns la o concluzie cu totul surprinzatoare: o personalitate din secolul al XVIII-lea este mai influenta decat Iisus Hristos sau Hitler, in paginile Wikipedia de pe Internet.

Biologul suedez Carl Linnaeus s-a clasat pe primul loc in cercetarea realizata de Young-Ho Eom si echipa sa de la universitatea franceza, potrivit The Independent.

Aceasta evaluare oarecum neobisnuita poate fi explicata prin metodologia studiului. Astfel, algoritmul Google PageRank folosit contorizeaza numarul de link-uri primite la orice articol din enciclopedia Wikipedia.

Deoarece Linnaeus a inventat sistemul de taxonomie biologica inca folosit si astazi, orice planta, animal, fungi sau bacterie, care apar in enciclopedia online, sunt legati de el.

Un algoritm diferit care clasifica personalitatile in functie de link-urile primite si iesite a gasit in top 3 pe Hitler, Michael Jackson si Madonna, iar pentru paginile in limba engleza, cele mai influente personalitati au fost Frank Sinatra, Michael Jackson si Papa Pius al XII-lea.

Un studiu similar efectuat in anul 2010 i-a pus pe Iisus, Napoleon si Shakespeare pe primele locuri in topul celor mai importanti oameni din istorie, reflectati in paginile Wikipedia.

In cazul cautarilor intr-o anumita limba, studiul a relevat pentru limba germana in top 5 pe Hitler, Otto von Bismarck, Mozart, Beethoven si Handel.

#studiu personalitati lumii Wikipedia, #cei mai importanti oameni, #cei mai influenti lume, #Iisus Hristos Hitler Shakespeare , #inedit