Oameni pe care un atac cerebral i-a schimbat radical (Galerie foto)

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 16:00
8516 citiri
Oameni pe care un atac cerebral i-a schimbat radical (Galerie foto)
Foto: Oddee

Un atac cerebral este, fara doar si poate, o cumpana in viata unui om. Nu de putine ori, cei care si-au revenit s-au confruntat cu transformari uimitoare, de-a dreptul radicale.

Iata 6 povesti despre oameni pe care un atac cerebral i-a schimbat radical, informatii oferite de Oddee.

Nu mai poate fi niciodata trist

Un barbat din Marea Britanie, in varsta de 68 de ani, a suferit un accident vascular cerebral care i-a afectat lobul frontal al creierului, o parte care guverneaza emotiile. Malcom Myatt si-a pierdut abilitatea de a fi trist sau deprimat, dupa cum el insusi marturiseste.

Expertii sustin ca astfel de modificari psihologice, emotionale si comportamentale nu sunt neobisnuite in acest context. Daunele depind de partea creierului care a fost afectata.

Jucatorul de rugby care devine hair stylist si isi schimba orientarea sexuala

Fostul jucator britanic de rugby Chris Birch a suferit un accident vascular cerebral, in urma caruia si-a schimbat atat profesia, cat si orientarea sexuala. Inainte, Birch era heterosexual si pe punctul de a se insura, insa atacul cerebral i-a schimbat viata cu totul.

Barbatul in varsta de 26 de ani a incercat sa isi impresioneze prietenii cu un backflip, insa si-a rupt gatul si a suferit un accident vascular cerebral. Cand s-a trezit, a descoperit ca este atras de barbati. Birch a rupt logodna, si-a dat demisia si s-a recalificat in domeniul hair stylingului.

Britanic care vorbeste doar galeza dupa un accident vascular cerebral

Dupa o leziune a creierului cauzata de un accident vascular grav, Alun Morgan, un britanic in varsta de 81 de ani, si-a uitat limba materna si a inceput sa vorbeasca doar galeza, limba pe care el credea ca nu o cunoaste.

Morgan a crescut in Anglia si a vorbit doar engleza. Doctorii cred ca problema barbatului este data de o afectiune a creierului numita afazie, care provoaca leziuni in partile creierului responsabile cu utilizarea limbii materne.

Desi barbatul credea ca nu invatase niciodata aceasta limba, s-a descoperit ca, in copilarie, Morgan locuise mult timp cu bunica vorbitoare de galeza, iar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial fusese trimis in Tara Galilor alaturi de alti copii pentru a scapa de bombardamentele germane.

Vorbeste cu accente straine

Linda Walker din Newcastle s-a trezit dupa un atac cerebral vorbind cu accent strain. Femeia in varsta de 60 de ani ar putea avea Sindromul Accentului Strain, o afectiune in care pacientii incep sa vorbeasca diferit dupa un accident vascular cerebal. Linda este unul dintre cele 50 de cazuri raportate in ultimii 65 de ani.

Pana acum, Linda a abordat accentul italian, sloven, francez si, mai nou, pe cel jamaican.

A devenit artist digital dupa un atac cerebral

In urma unui accident de masina, Ken Walters din Lancashire, Marea Britanie, a ramas imobilizat in scaunul cu rotile. Cum nu si-a mai putut gasi de munca, a intrat intr-o depresie care a tinut 19 ani.

La un moment dat, insa, barbatul a suferit un accident vascular cerebral, in 2005, in urma caruia s-a ales cu un talent neasteptat, in design digital. Walters a inceput sa dezvolte proiecte de arta digitala, deschizandu-si propria companie de software la varsta de 51 de ani.

A inceput sa simta un al treilea brat imaginar

O femeie din Elvetia a inceput sa simta un al treilea brat "fantoma" dupa ce a suferit un atac cerebral. Drept urmare, medicii i-au facut un RMN. Cand doctorii i-au cerut femeii sa isi miste acest brat fantoma, creierul sau a reactionat ca si cum membrul chiar ar fi existat si putea fi mutat. Cum si cortexul vizual a reactionat, era clar ca femeia vedea intr-adevar acel brat imaginar.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#transformari uimitoare atac cerebral, #transformari uimitoare accident vascular cerebral, #efecte neasteptate atac cerebral, #vorbeste cu accent strain atac cerebral, #talente descoperite dupa atac cerebral , #inedit