Omul care si-a cumparat o insula ca sa-si faca regat

Sambata, 29 Noiembrie 2014, ora 22:54
13637 citiri
Omul care si-a cumparat o insula ca sa-si faca regat
Foto: Factroom

Portughezul Renato Barros, in varsta de 56 de ani, isi dorea demult sa fie rege, dar nu gasea un regat disponibil. Pana la urma, a pus ochii pe o mica insula nelocuita, mai bine zis o stanca, situata in largul portului portughez Funchal, situat in zona insulelor Madeira din Atlantic.

Intamplarea face ca insula sa apartina unui cetatean britanic, care tocmai o pusese la vanzare, cerand 31.000 dolari, bani pe care Barros nu-i avea.

Fireste, a incercat sa-si gaseasca parteneri de afaceri sau sponsori, dar toti au gandit ca numai un nebun poate investi atatia bani intr-o roca goala, fara curent electric, fara sursa de apa, fara nicio utilitate, scrie Factroom.

Pana la urma, si-a vandut o proprietate, a mai adaugat ceva din economiile sale, a cumparat insula si a vazut cum i se implineste visul cu ochii. Insula a declarat-o principat, el insusi luandu-si numele de Renato al II-lea, din motive necunoscute, intrucat inaintea lui nu fusese nimeni care sa se numeasca Renato I. Dinastia incepea direct cu al doilea.

Numaidecat a facut amenajari, a adus curent electric din portul vecin si s-a mutat pe insula, cu familia compusa din sotia sa, fiul si fiica. In total, principatul avea patru locuitori, iar principele si-a emis un pasaport diplomatic cu seria 0001.

Cand si-a facut drapel, stema si imn national, si-a dat seama ca insula merita sa fie regat si si-a schimbat numaidecat rangul: regele Renato al II-lea. Tot al doilea, nu stim de ce.

Cu acest statut, proprietarul stancii a intreprins o vizita protocolara la guvernatorul arhipelagului Madeira. Era limpede ca succesul vizitei ar confirma statutul lui Renato al II-lea.

Dar guvernatorul nu l-a primit si a dispus sa fie imediat deconectat de la instalatia electrica, bransarea fiind facuta fara autorizatie. Nu l-a deranjat pe "rege". Dimpotriva, ca raspuns la acest atac brutal, si-a montat un mare panou solar, solicitand totodata presa sa anunte ca este singurul stat 100% independent energetic.

Situatia a ramas totusi ambigua, intrucat proprietarul insulei trebuie sa plateasa un impozit, pentru care n-are sustenabilitate dintr-un buget cu venituri zero.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proprietar excentric, #Madeira insule, #Funchal port portughez , #inedit