Ziare.com

"Oras vertical" construit in Hong Kong, cu propriul reactor nuclear si culturi de orez

Miercuri, 27 August 2014, ora 08:26

   

"Oras vertical" construit in Hong Kong, cu propriul reactor nuclear si culturi de orez
O companie din Hong Kong proiecteaza o uriasa constructie multifonctionala pe verticala, avand un corp pentru birouri, restaurante si spatii de divertisment, iar al doilea corp, paralel cu cel dintai, va fi pentru locuinte.

Proiectul apartine companiei Studio Cachua Torres Camiltetti, cu sedii in New Mexico si Chicago, dupa cum informeaza portalul Business Insider.

Cele mai costisitoare megaproiecte de constructii din lume (Galerie foto)

Constructia va fi amplasata la Hong Kong, iar intre cele doua corpuri verticale vor exista punti de legatura care vor face posibila conexiunea la anumite nivele.

Intentia este ca intreaga constructie sa dispuna de conditiile necesare asigurarii vietii, aceasta fiind prevazuta cu platforme pentru vaste culturi de orez, cuve gigant pentru amenajarea unor crescatorii de peste, iar sub garajul subteran va fi plasat un reactor nuclear care va asigura energia necesara.

Compania Studio Cachua Torres Camiltetti a dat asigurari ca reactorul va fi de tipul unei noi generatii de reactoare, intitulate "Super Safe, Small and Simple", pe romaneste "perfect sigur, mic si simplu" sau 4S.

Cel mai inalt hotel din lume va avea 118 etaje

Proiectul Orasului Vertical este o incercare de a demonstra posibilitatea realizarii in viitor a unor oaze cu functiuni independente chiar in marile aglomeratii urbane, unde locatarii si angajatii sa fie cat mai putin dependenti de resursele energetice si de alimentare de la sol.

Daca proiectul va reusi, este foarte probabila repetarea lui si in alte zone de interes urbanistic, unde nevoia de ajutorare din partea populatiei de la sol este din ce in ce mai accentuata.

Deocamdata, nu s-au facut precizari cu privire la termenul de finlizare a proiectului si nici la data cand urmeaza a se incepe lucrarea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4420 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am incercat si noi sa o convingem pe femeia de serviciu de la bloc

sa ii montam un mic reactor nuclear Simplu, Sigur si Mic dar a refuzat! A zis ca nu vrea sa ii sticleasca ochii in cap ca farurile de bicicleta! O inapoiata!
Ce stie ea ce este tehnologia nucleara?!? Domestica...
Acum a trebuit sa tragem curentu' direct de la stalp.
Nu stiu insa cum putem sa ne bransam pe conducta de gaz pan-europeana sau macar la un pipeline de cartier. Daca stie cineva, sa ne scrie aici, pe forum.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor