Paduri bantuite de fantome din intreaga lume

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 18:12
10304 citiri
Paduri bantuite de fantome din intreaga lume
Foto: Infoniac

Fantomele au ramas un mister pe care cercetatorii n-au reusit sa-l conteste fara drept de replica, povestitorii n-au reusit sa-l dovedeasca, iar scepticii n-au reusit sa amuteasca legenda.

Ele nu misuna pe oriunde. As zice chiar ca sunt specializate. Exista fantome care bantuie castelele vechi, altele se ivesc insolit in largul marii, iar altele sunt aclimatizate in paduri.

Unele paduri sunt chiar renumite prin fantomele lor si legendele care le-au facut cunoscute adesea nu numai in imprejurimi, ci chiar in intreaga lume - noteaza portalul Infoniac.

Aokigahara Forest, Japonia

Aceasta padure deasa este amplasata la poalele muntelui Fuji, in partea de nord-vest, si pare a fi unul dintre cele mai cumplite locuri din lume. In mod inexplicabil, aici isi gasesc sfarsitul sinucigasii care s-au saturat de viata.

Din 1950 si pana in prezent, au fost inregistrate 500 de sinucideri, iar localnicii pretind ca, in linistea noptii, se pot auzi plansetele stafiilor lor.

Ca o curiozitate, cercetatorii au constatat ca, in arealul acestei paduri, acul busolei nu functioneaza. Se presupune ca padurea se afla pe un mare zacamant de fier, care deviaza campul geomagnetic.

Padurea Wichvud, Marea Britanie

Marea Britanie este una dintre tarile cele mai bantuite de fantome. De obicei, ele prefera vechile castele, dar in cazul padurii Wichvud au optat pentru un cadru natural.

Legenda spune ca padurea este bantuita de stafia batranei lady Amy Robsart, care murind a blestemat trecatorii care strabat codrul sa moara si ei, in cel mult zece zile. Cel dintai a murit insusi sotul ei, iar dupa el toti cei care au mai pasit pe acolo.

Poiana diavolului, SUA

Intr-o padure situata la 16 km de Silver City, Carolina de Nord, exista o poiana circulara, cu diametrul de 12 metri, pe care nu creste nimic si nu se taraste nicio vietuitoare. Locul a fost descoperit in anul 1700, iar cei care au urmarit fenomenul au constatat ca intr-adevar acest pamant este incompatibil cu viata.

Legenda spune ca aici isi petrece diavolul noptile, dar nimeni nu s-a incumetat sa-l caute. Totusi, cercetatorii au luat probe de sol, pentru ca laboratoarele sa afle motivele pentru care in aceasta poaina nu exista viata de cel putin 300 de ani.

Forest Freetown, Fall River, SUA

Situata in partea de sud-est a statului Massachusetts, padurea are in interiorul ei un spatiu de 520 mp, care conform convingerilor localnicilor este bantuit de fantome.

Tot localnicii au transmis din generatie in generatie legenda ca aici au avut loc candva oribile ritualuri satanice. Fantomele sunt sufletele celor sacrificati in ritual.

Coincidenta sau nu, localnicii sustin ca aici aterizeaza uneori si cate un OZN. Nicio urma insa nu confirma aceasta credinta.

Padurea Epping, Marea Britanie

Traditia spune ca, in aceasta padure, isi avea resedinta in secolul XVIII talharul Dick Turpin si complicii sai, care jefuiau la drumul mare, intr-o perioada cand calatoria insemna o aventura.

A fost prins, condamnat si executat in 1739, dar dupa executie a devenit obiectul unei legende, care l-a transformat din talhar in haiduc. Astazi, localnicii sunt convinsi ca fantoma lui bantuie padurea si nu pierde ocazia sa ucida pe oricine intalneste in cale, ca razbunare pentru propria sa moarte violenta.

Padurea Old Castle, Virgina, SUA

Conform legendei, in padurea Matthews din statul Virgina, soldati britanici debarcati aici in vechime au ingropat comori aduse din alte zone, pe care nu le mai puteau transporta acasa. Cautatorii de comori n-au gasit nimic si, de ciuda, au dat foc conacului singuratic gasit in padure.

Pe fondul acestui episod, localnicii relateaza ca sufletele soldatilor britanici, disparuti intre timp, se mai intorc din cand in cand la locul faptei, ca sa-si caute comoara.

Martorii sustin ca ar fi vazut frecvent schelete miscatoare, lumini plutitoare si caini fara cap, care apar si dispar, infricosindu-i. Nimeni n-a reusit sa fotografieze aceste bizare aratari.

Padurea Screaming, Marea Britanie

Situata in Kent, padurea Screaming a fost inregistrata in Cartea Recordurilor ca fiind locul cu cele mai multe si cele mai sonore fantome britanice. Ele se arata rareori, dar isi manifesta prezenta prin strigate sfasaietoare, care ii inspaimanta pe cei prezenti.

Localnicii sunt convinsi ca padurea adaposteste fantoma unui cersetor spanzurat, a unui colonel decedat, a unui calugar si inca multe altele. Toti isi manifesta prezenta prin strigate infricosatoare, auzite nu numai de localnici, ci si de vizitatori.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...