Imagini spectaculoase cu invazia de panze de paianjen din Australia

Marti, 22 Iunie 2021, ora 22:55
4446 citiri
Imagini spectaculoase cu invazia de panze de paianjen din Australia
O mare de matase a invadat o zona din statul australian Victoria

Zone intregi din regiunea Gippsland, situata in sud-estul Australiei, au ramas acoperite cu panze de paianjen, fenomen semnalat inca de acum o saptamana, in conditiile abundentei de precipitatii care au impins arahnidele sa se mute spre locuri mai inalte pentru a scapa de inundatii, informeaza AFP.

O mare de matase a invadat acest sector din statul australian Victoria, afectat de inundatii in prima parte a lunii iunie, din cauza panzelor tesute de aceste arahnide care traiesc de obicei pe sol si care, de aceasta data, cautau sa se adaposteasca, potrivit profesorului universitar Dieter Hochuli.

"Atunci cand apar ploi foarte puternice si inundatii, aceste vietuitoare, care isi petrec viata intr-o maniera enigmatica pe sol, nu mai pot sa traiasca acolo si fac exact ceea ce si noi, oamenii, incercam sa facem: se deplaseaza spre zone mai inalte", a declarat Dieter Hochuli, coordonatorul grupului de ecologie integrata din cadrul Universitatii Sydney, pentru televiziunea locala Channel 7.

Arahnidele sunt cunoscute pentru faptul ca isi elibereaza panzele in aer pentru a crea astfel un fel de "parasute improvizate" si ca profita de forta vantului pentru a se muta din spatiile in care locuiau pana atunci.

Cel putin doua persoane au murit din cauza furtunilor care au lovit statul Victoria in prima parte a lunii iunie. Autoritatile locale au gasit cele doua cadavre in vehicule partial acoperite de ape.

Mii de persoane din zonele cele mai grav afectate au fost private de electricitate timp de saptamani, iar alimentarea cu energie electrica nu a fost inca restabilita pentru anumite gospodarii.

Australienii care traiesc in zone rurale au fost afectati de o serie de catastrofe naturale in ultimii ani. O seceta prelungita a fost urmata de mai multe luni de incendii de vegetatie devastatoare intre sfarsitul anului 2019 si inceputul anului 2020, apoi ploile au provocat inundatii ce au cauzat pagube materiale in mai multe regiuni.

Pilotul care a fost la un pas de o tragedie în Formula 1: ”Roșu, roșu, roșu! Sunt în mijloc, roșu! La naiba!” VIDEO
Pilotul care a fost la un pas de o tragedie în Formula 1: ”Roșu, roșu, roșu! Sunt în mijloc, roșu! La naiba!” VIDEO
Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr. (Ferrari) a câştigat duminică Marele Premiu al Australiei la Formula 1, care a avut loc pe circuitul Albert Park din Melbourne, în faţa a peste 130.000 de...
Formula 1, în Australia. Cine va pleca din pole-position în cursa de duminică
Formula 1, în Australia. Cine va pleca din pole-position în cursa de duminică
Olandezul Max Verstappen (Red Bull) va porni de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Australiei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Verstappen a fost în pole...
#panze paianjen, #Australia, #fenomen, #arahnide , #inedit