Oameni care au trecut prin iad, dar au avut puterea sa ierte

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 14:20
5532 citiri
Oameni care au trecut prin iad, dar au avut puterea sa ierte
Foto: Listverse

Se spune ca uiti, dar nu ierti atat de usor persoanele care ti-au facut la un moment dat un rau sau o nedreptate. Intr-adevar, e mult mai greu sa acordam iertare in situatii exceptionale. Exista, insa, si oameni ceva mai intelepti, care au iertat chiar si dupa evenimente cu adevarat tragice.

Listverse prezinta cateva astfel de cazuri uimitoare:

Gary Leon Ridgway - Green River Killer

Unul dintre cei mai cunoscuti criminali din Statele Unite ale Americii, Gary Leon Ridgeway, a recunoscut in 2003, atunci cand a fost acuzat, 48 de crime. Cu toate astea, se pare ca barbatul, numit si Green River Killer, a omorat de fapt 60 de femei, in marea lor majoritate prostituate, pe care criminalul le dispretuia, alegandu-le deseori ca victime.

La procesul din 2003, familiile victimelor au avut dreptul de a i se adresa direct barbatului. Majoritatea isi exprimau sentimentele de furie si revolta, acesta nefiind si cazul lui Robert Rule, tatal Lindei Jane Rule, o adolescenta ucisa de Ridgway.

Invocand indemnul biblic de a ierta, Robert a declarat ca in ciuda faptei ingrozitoare si a durerii pe care i-a provocat-o, il iarta pentru crima comisa. Cuvintele barbatului l-au emotionat pana si pe criminal, care a lacrimat in timpul discursului lui Rule.

Charles C. Roberts

In octombrie 2006, Charles C. Roberts a intrat intr-o scoala a comunitatii Amish din SUA, avand la el 3 arme. In cladire se aflau atunci 26 de elevi, iar barbatul a eliberat 15 baieti, o femeie insarcinata si alte 3 femei cu copii mici. Pe ceilalti 15 i-a tinut captivi, legati de picioare.

Se pare ca Roberts voia sa se razbune pentru faptul ca fiica sa s-a nascut moarta in urma cu 9 ani. Cand autoritatile au ajuns la fata locului si au inconjurat cladirea, barbatul a deschis focul asupra ostaticilor, dupa care s-a sinucis. Cinci copii au murit in acel tragic eveniment, 3 pe loc, 2 mai tarziu, la spital.

Membrii comunitatii Amish, insa, inclusiv familiile indurerate au manifestat o capacitate de iertare incredibila. Au participat la funerarile lui Roberts si au fost alaturi de sotia acestuia, oferindu-i chiar si sprijin financiar.

Rachelle Friedman Chapman

In 2010, Rachelle Friedman Chapman urma sa se casatoreasca, asa ca si-a organizat la un moment dat si petrecerea de burlacite. Cand se afla pe marginea piscinei, o prietena a impins-o in apa, fata s-a dezechilibrat, ceea a dus la un nefericit accident, soldat cu fracturarea coloanei vertebrale.

Rachelle a avut puterea de a nu cadea in depresie, s-a casatorit dupa un an de la accident si a sustinut intotdeauna ca nici macar nu s-a pus problema sa nu o ierte pe prietena care a impins-o in piscina.

Steven McDonald

In 1986, Steven McDonald era un tanar politist in New York. Cand interoga cativa pusti in Central Park cu privire la furtul unor biciclete, unul dintre adolescenti l-a impuscat de trei ori. Desi doctorii au reusit sa ii salveze viata, McDonald a ramas paralizat. In acea vreme, barbatul era casatorit de un an, iar sotia sa astepta un copil, asa ca situatia era cu adevarat tragica.

In ciuda a tot ce s-a intamplat, politistul nu l-a urat pe adolescentul in varsta de doar 15 ani, ba chiar a inceput sa corespondeze cu el. Cei doi au planuit ca dupa eliberarea baiatului sa militeze pentru iertare si non-violenta. Din pacate, acest lucru nu a mai fost posibil, pentru ca la 3 zile de la eliberare baiatul a murit intr-un accident de motocicleta.

Corrie Ten Boom

Corrie Ten Boom este o femeie cu adevarat remarcabila, care si-a riscat viata pentru a o salva pe a altora. In timpul Holocaustului, dupa ocupatia nazista in Olanda, Ten Boom si familia sa au devenit parte a Rezistentei, adapostind numerosi evrei. Un perete fals era construit chiar in dormitorul fetei, servind ca ascunzatoare pentru fugari.

In februarie, 1944, Gestapo-ul a efectuat o perchezitie in casa familiei Ten Boom, arestandu-i pe toti membrii familiei. Din nefericire, tatal lui Corrie a murit la cateva zile de la arestare, in vreme ce fata, alaturi de sora sa, Betsy, au fost duse in septembrie 1944 in lagarul de concentrare Ravensbrueck.

Betsy a murit in luna decembrie a aceluiasi an, iar Corrie a fost eliberata din greseala, cu doar cateva zile inainte ca toate fetele de varsta sa sa fie ucise.

Peste ani, cand participa la o slujba religioasa in Munchen, Ten Boom l-a reintalnit pe unul dintre paznicii din vechiul lagar de concentrare. Acesta nu a recunoscut-o, dar si-a cerut iertare pentru faptele sale trecute, stiind istoria femeii. In ciuda furiei si a amintirilor cumplite provocate de aceasta intalnire, Ten Boom a avut puterea de a da mana cu acel barbat.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#exemple uimitoare iertare, #dovezi iertare, #povesti iertare , #inedit