Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Predictii despre viitor: Cum va arata lumea in urmatorii 100 de ani?

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 18:32
23771 citiri
Predictii despre viitor: Cum va arata lumea in urmatorii 100 de ani?
Foto: chrisjpowell

Niciodata nu este usor sa prezici viitorul. Predictiile despre cum va evolua lumea in urmatorul secol au generat idei fanteziste, dar si proiecte perfect realizabile. Dintre acestea mentionam dezvoltarea tehnologiei nanoparticulelor, controlul medical cu ajutorul telefonului mobil sau digitalizarea tuturor cartilor din lume.

Au fost trecute in revista 110 idei remarcabile despre viitorul omenirii, cu ocazia implinirii a 110 ani de la infiintarea revistei Popular Mechanics.

Va prezentam o selectie a celor mai interesante si captivante predictii, care s-ar putea adeveri in urmatorii 100 de ani.

Perioada 2012 - 2022

- Oamenii vor vorbi fluent in toate limbile. DARPA si Google vor face traducerea instantaneu si nu va mai dura mult timp pana cand vei putea vorbi cu orice persoana, in orice limba.

- Tehnologia software va prezice blocajele din trafic, inainte ca acestea sa apara. Prin folosirea datelor arhivate, a senzorilor de pe marginea soselelor si a GPS-ului, IBM va inventa un program care va anticipa aglomeratia.

- Vestele controlate din punct de vedere termic vor proteja soldatii de caldura excesiva si de frig.

- Nanoparticulele vor face chimioterapia mult mai eficienta in cazul tratamentenlor pentru cancer. Se vor reduce semnificativ durerile si efectele secundare ale terapiilor actuale.

- "Furnicile" digitale vor proteja reteaua electrica a SUA impotriva atacurilor cibernetice.

Perioada 2023 - 2062

- Controalele medicale vor fi realizate cu ajutorul telefonului mobil. Oamenii de stiinta lucreaza deja la perfectionarea unor aplicatii care pot masura bataile inimii, pot efectua teste de sange si saliva.

- Toate cele 130 de milioane de carti de pe planeta vor fi digitalizate. In 2010, Google si-a planificat sa finalizeze proiectul pana la sfarsitul deceniului.

- Robotii vor lua locul asistentelor. Din 2045, atunci cand numarul persoanelor de peste 60 de ani va fi mai numeros decat al tinerilor, spitalele vor folosi robotii pentru a rezolva criza de personal.

- Avioanele supersonice vor fi la putere. Pana in anul 2030 se va putea calatori de la New York la Londra in doar 2 ore.

Perioada 2063 - 2122

- Pentagonul va renunta la submarine. Datorita dezvoltarii tehnologiei sonarelor, submarinele nu vor mai putea evita radarele. In viitor, robotii subacvatici cu radar laser sau dotati cu senzori nonacustici vor face ca marea sa devina "transparenta". Rachetele hipersonice care vor fi lansate de la sol vor atinge orice tinta din lume in doar o ora.

- Sonda spatiala va avea un motor cu ioni. Acesta se va baza pe motorul sondei Deep Space 1, lansata in anul 1998. In loc de combustibil lichid sau solid, vehiculul spatial va fi propulsat de ioni de gaz de xenon, care vor fi accelerati de un camp electric.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#predictii viitor 100 ani, #tehnologie viitor, #previziuni secolul XXI, #proiecte viitor 100 ani , #inedit