Predictii mai vechi de 100 de ani care s-au adeverit

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 21:34
10280 citiri
Predictii mai vechi de 100 de ani care s-au adeverit
Foto: The Sun

Un inginer american a facut mai multe predictii in anul 1900, despre cum va arata lumea in anul 2000. Spre uimirea contemporanilor nostri, multe dintre acestea s-au adeverit.

Americanul John Elfreth Watkins s-a lansat in mai multe previziuni si a tintit urmatorul secol, al XX-lea. In decembrie 1900, el a publicat un articol intr-o revista americana pentru femei, intitulat "What May Happen in the Next Hundred Years" (Ce s-ar putea intampla in urmatorii o suta de ani - n .red.), transmite BBC.

El si-a inceput articolul spunand ca "aceste profetii pot parea ciudate, aproape imposibile", adaugand ca s-a consultat cu "cele mai mari institutii de stiinta si invatamant" ale tarii.

Predictiile inginerului american au facut valuri pe Twitter, iar unele dintre aceste previziuni sunt de-a dreptul remarcabile.

Printre lucrurile pe care Watkins le-a prevazut si s-au adeverit se numara fotografiile digitale color, pe care le-a prevazut cu exactitate, ca "vor aparea in ziare la o ora dupa ce au fost facute", indiferent de locul de pe Planeta in care vor fi facute.

Telefoanele mobile care vor permite conversatii intre persoane din orice loc de pe Pamant, dar si televiziunea, prin care "oamenii vor vedea ce se intampla in lume, vor vedea imagini pe ecrane conectate la camere, la mii de kilometri distanta", reprezinta inventii prevazute de inginerul american.

Cresterea medie in inaltime a americanilor cu 5-6 centimetri s-a petrecut intocmai in ultimul secol, dar si numarul aproximativ de locuitori ai Statelor Unite ale Americii a fost prezis corect de Watkins.

Legumele crescute in sera, datorate "transformarii iernii in vara si noptii in zi de catre fermieri" si folosirii curentului electric in acest sens, impreuna cu mancarurile semi-preparate "care vor putea fi cumparate din magazine asemanatoare brutariilor", dar si fructe mai mari "care vor fi mancate de stra-stranepotii nostri" sunt cateva dintre predictiile referitoare la alimente pe care inginerul le-a facut si s-au adeverit.

"Forturi uriase pe roti", "trenuri care se vor deplasa cu viteze de trei kilometri pe minut si trenuri expres care vor calatori cu viteze de 230 de kilometri pe ora", adica tancurile si trenurile de mare viteza de astazi sunt inovatii ale tehnologiei pe care Watkins le-a imaginat in anul 1900.

Alte previziuni care s-au adeverit sunt incalzirea centrala, aerul conditionat, masinile ieftine, speranta medie de viata de peste 50 de ani, educatie universitara gratuita si transportul refrigerat al mancarii.

Cu toate acestea, inginerul american s-a inselat in privinta unora dintre previziunile lansate la inceputul secoului XX. Astfel, literele C, X sau Q nu au disparut din alfabet, asa cum a spus americanul, oamenii nu merg in medie 15 kilometri pe zi, masinile inca se afla in marile orase ale lumii, iar tantarii, mustele si gandacii nu au disparut in totalitate, asa cum credea Watkins.

John Elfreth Watkins a trait intre anii 1852 si 1903. A fost un inginer feroviar care a suferit un accident in anul 1873, in urma caruia a devenit functionar al Cailor Ferate Pennsylvania, iar in 1885 a devenit angajat al Muzeului National al SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#John Elfreth Watkins, #predictii inginer american, #predictii adeverite 100 de ani, #predictii adeverite inginer american , #inedit