Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Predictiile false ale acestor ani

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 23:35
4341 citiri
Predictiile false ale acestor ani
Foto: blog.krystaljewels.in

Oamenii incearca inca sa inteleaga predictiile facute de Nostradamus si sa gaseasca in ele indicii ale unor evenimente majore care vor urma. Dar ce se intampla cand oamenii de stiinta fac predictii pentru ceea se va intampla peste aproape 100 de ani?

Ne-am putea face o idee in legatura cu modul in care cei din trecut credeau ca se va schimba lumea si cum va arata ea in 2011 si in anii care urmeaza, daca aruncam o privire asupra unor predictii facute de oamenii de stiinta americani. Nu s-au adeverit chiar toate. In anul 1931, publicatia New York Times i-a rugat sa spuna cum va arata lumea peste 80 de ani, scrie NPR.

Sociologul William Ogburn spunea, in 1931, ca saracia va lua sfarsit, iar populatia SUA va atinge 160 de milioane de locuitori. Nu a fost tocmai precis, caci aceasta tara a ajuns la 308 milioane de locuitori. El mai anticipa progresul tehnologic inevitabil si bogatia resurselor, ceea ce va duce la un nivel de trai foarte ridicat. Ogburn mai spunea, de asemenea, ca numarul de divorturi va creste.

Michael Pupin, om de stiinta si inventator, aprecia ca veniturile oamenilor se vor egaliza. In 1931, el credea ca, in urmatorii 80 de ani, oamenii vor invata sa corecteze modul deficient in care erau impartite salariile.

O perioada de timp, totusi, veniturile au ajuns aproape de egalizare, in SUA. In opinia sa, civilizatia urma sa invete cum sa distribuie in mod egal ceea ce a acumulat, datorita avansarii stiintei si industrializarii.

Incepand cu anii '70, in SUA, diferenta dintre bogati si saraci a inceput sa creasca. Doctorul W.J. Mayo aprecia atunci ca oamenii vor ajunge sa traiasca mai mult. El anticipa si un rol important pe care latura spirituala si religia il vor juca in viata noastra, ajutandu-ne sa trecem peste crize.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Predictii 2011 New York Time, #predictii Nostradamus , #inedit