Ziare.com

Primul copil conceput pe muzica lui Michael Jackson si Madonna

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 22:41

   

Primul copil conceput pe muzica lui Michael Jackson si Madonna
Un eveniment inedit a avut loc in Marea Britanie: s-a nascut primul copil in urma unui tratament de fertilitate, asistat de muzica.

Freddie a fost conceput folosind o metoda in care muzica a fost prezenta in timpul procesului de fertilizare in vitro inca de la inceput. Parintii lui, Isabelle si Stephen, din Liverpool, dupa 4 ani de insuccese in incercarea de a avea un copil, au apelat disperati la o clinica spaniola care a folosit metoda inovatoare, relateaza The Telegraph.

Ei au decis sa incerce metoda clinicii de fertilitate a Institutului Marques din Barcelona, dupa ce au trecut prin doua avorturi spontane si o incercare esuata de fertilizare in vitro (FIV) conventionala.

"Din momentul nasterii, Freddie a fost atras de muzica si este mult mai relaxat atunci cand asculta melodiile", a spus mama lui, adaugand: "speram ca atunci cand va creste si-i vom spune despre elementul muzical de la inceputurile sale, sa se simta o persoana foarte speciala".

Clinica a inceput sa ofere tratament dupa ce a studiat daca redarea muzicii in laboratoarele FIV afecteaza ratele de fertilizare. Studiile efectuate au sugerat ca vibratiile produse de muzica cresc sansa ovulului de a fi fecundat.

Cercetatorii au injectat sperma in aproape 1.000 de ovule si le-au pus in incubatoare. In jumatate din incubatoare au redat melodii de la Michael Jackson, Madonna, Nirvana si Metallica, precum si opere clasice de Bach, Mozart si Vivaldi.

Ei au descoperit astfel ca rolul muzicii a fost determinant, sporind cu cinci la suta cresterea ratei de fertilizare in incubatoare.Ovulele nu au fost agitate in legatura cu tipul de muzica pe care o ascultau, nefacand diferentierea dintre hard-rock, pop sau clasica. Deoarece la embrioni nu se dezvolta capacitatea de a detecta sunetul pana la 14 saptamani, se crede ca vibratiile sunt cheia.

Ele pot usura trecerea de substante nutritive in ou, si sa accelereze eliminarea deseurilor toxice, intr-un mod similar ca un ovul fertilizat aflat in uter.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1922 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor