Se intampla ceva cu vulcanul Yellowstone? Bizonii parasesc zona (Video)

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 20:43
8515 citiri
Se intampla ceva cu vulcanul Yellowstone? Bizonii parasesc zona (Video)
Foto: YouTube

Imagini cu turme de bizoni si alte animale care se grabesc sa fuga din Parcul National Yellowstone, din SUA, au provocat ingrijorari ca supervulcanul despre care se stie ca exista sub parc se pregateste de o eruptie.

Clipul video in chestiune a fost pus pe YouTube cu titlul "Alerta! Bizonii din Yellowstone fug ca sa-si salveze viata!" si a inceput sa circule in mediul online. Unul dintre comentatori, Tom Lupshu, a comentat ca "animalele au detectat ceva masiv si ucigas", scrie The Independent.

"Supervulcanul din Yellowstone e singurul lucru care corespunde acestei amenintari", a scris Lupshu.

Este insa supervulcanul atat de periculos? In teorie, da. Dupa asteroizi, supervulcanii sunt a doua cea mai mare amenintare cataclismica ce poate afecta Pamantul, iar in trecut au fost responsabili pentru extinctii in masa ale vietii si pentru "ierni vulcanice" care pot dura ani de zile.

Supervulcanul Yellowstone este activ si are o imensa camera cu magma. Din estimarile cercetatorilor, supervulcanul erupe odata la 700.000 de ani, iar ultima eruptie a avut loc acum 640.000 de ani.

Una dintre eruptiile sale anterioare, de acum 2,1 milioane de ani, este posibil sa fi dus la disparitia a mii de specii de animale si a acoperit aproape jumatate din America de Nord cu cenusa si praf. Acum, e posibil ca Yellowstone sa se trezeasca, iar bizonii sa fie primii care simt.

Autoritatile parcului spun insa ca filmarile cu bizonii care fug arata de fapt miscarea anuala pe trasele de migratie din parc.

"Avem bizoni, cerbi si alte animale care au plecat din parc in ultimul timp, dar ele fac asta pentru ca suntem in plina iarna. Mancarea e mai greu de gasit in interiorul parcului si ele au tendinta sa migreze in acasta perioada in exterior, unde se gandesc ca ar putea gasi ceva de mancare.

Cand zapada incepe sa se topeasca si natura incepe sa se inverzeasca, animalele se vor intoarce in parc", a spus Al Nash, ofiterul de relatii publice al Parcului.

El a dezvaluit ca, desi zona a fost zguduita de mai multe cutremure mari in ultimele saptamani, niciunul dintre ele nu a iesit din activitatea seismica normala.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#SUA bizoni supervulcan Yellowstone, #SUA bizoni fuga Yellowstone eruptie, #SUA bizoni parasire parc Yellowstone , #inedit