Secretele pe care le dezvaluie parul despre tine

Duminica, 31 Martie 2013, ora 10:07
9481 citiri
Secretele pe care le dezvaluie parul despre tine
Foto: infoniac.ru

Stim foarte putine despre parul nostru. Si totusi, parul ne spune multe despre sanatate, despre zona geografica in care ne gasim, despre obiceiurile si chiar capriciile noastre. In plus, parul insusi este pastratorul unor informatii utile, pe care cei mai multi le ignora.

Iata cateva dintre lucrurile pe care s-ar putea sa nu le stii despre propriul par, conform Infoniac.

- Parul uman contine 14 elemente chimice din cele prevazute in tabelul lui Mendeleeev, inclusiv aur. Nu va grabiti sa-l cautati: tot aurul cuprins in parul detinut de populatia unei mari metropole abia ar ajunge sa faci din el o verigheta.

- Inceperea precoce a activitatii sexuale la tineri accelereaza cresterea parului. Castrarea baietilor are efecte negative asupra parului, care adesea nu mai creste deloc pe obraz si pe barbie. Castratii ajung spani.

- In fiecare zi, pierdem intre 40 si 150 fire de par. Uneori, in locul firelor cazute, cresc altele noi, alteori nu. Intregul par de pe cap ar putea tine o greutate pana la 12 tone, cam cat doi elefanti.

- Sectiunea transversala a parului indica zona de unde provii: asiaticii o au circulara, africanii foarte aplatizata, iar europenii ovala.

Cum privesc femeile si barbatii parul

- Conform unui sondaj de opinie, femeile isi fac adesea parerea despre semenele lor in functie de par. Ele considera ca blondele sunt mai usuratice si predispuse la flirt, brunetele sunt inteligente si serioase, iar roscatele sunt puternice. Nimic insa nu se confirma stiintific.

- Barbatii au imaginea lor despre parul femeilor: blondele nu prea sunt inteligente, brunetele sunt smechere, iar roscatele sunt voluptoase. Nici asta nu se confirma stiintitfic.

- Statistica arata ca marea majoritate a femeilor au parul negru. Blondele constituie 2% din total, iar roscatele numai 1%. Regiunea cu cele mai multe roscate este Scotia: 13%. In Africa, roscatele lipsesc aproape cu desavarsire.

- Numarul firelor de par din capul unui om depaseste 100.000, dar pielea ascunde 5 milioane foliculi pilosi, care pot genera oricand par. Acesti foliculi se formeaza atunci cand copilul este inca in pantecele mamei lui, la varsta de 5 luni.

Impozitul pe barba

- S-a calculat ca, in tarile dezvoltate, femeile consuma, in medie, 1 ora si 53 minute saptamanal pentru ingrijirea parului: spalare, pieptanare, coafare, vopsire etc. Cheltuiala pentru toate acestea se ridica pana aproape de 2 dolari pe zi.

- Peste jumatate din barbatii trecuti de 50 de ani au inceput deja sa cheleasca. Femeilor li se accelereaza caderea parului din momentul menopauzei. Africanii si europenii sunt mult mai predispusi la chelie decat asiaticii.

- Exista un singur caz in istorie cand au fost impozitate barbile barbatilor. A facut-o tarul Petru cel Mare al Rusiei, in anul 1705, pentru a-i obliga pe barbosi sa-si taie podoaba de pe fata.

Frumoasele frunti de pe vremea renasterii

- In Grecia antica, parul brun-deschis al femeilor era asociat cu prostitutia. Prostituatele cautau chiar sa-si vopseasca parul in acesta culoare, ca sa le recunoasca usor clientii.

- In timpul Renasterii, frumusetea feminina era adesea asociata cu o frunte mare. Pentru a si-o mari, femeile isi epilau parul deasupra fruntii. Existau specialisti, care executau aceasta operatie fara durere. Este de remarcat ca, in majoritatea portretelor lui Botticelli, femeile apar cu o frunte exagerat de inalta.

- Egiptenii antici epilau inca din antichitate mainile sau picioarele doamnelor cochete. Operatia o faceau profesionisti si aveau mult de lucru, pentru ca in acea vreme parul era abundent atat la barbati, cat si la femei.

- Expertii constata ca parul de pe corp devine tot mai putin cu trecerea timpului si este posibil ca el sa dispara in urmatoare secole daca nu cumva chiar decenii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#ciudatenii par, #epilarea vechime, #par barbati femei, #impozit barba, #par rezistenta, #cadere normala par, #castrati spani, #castrare par , #inedit