Secretele ale gruparii misterioase Sigma Alfa Epsilon, fondata de studentii din SUA

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 13:09
5521 citiri
Secretele ale gruparii misterioase Sigma Alfa Epsilon, fondata de studentii din SUA
Foto: news.com.au

Una dintre cele mai cunoscute fratii din SUA este Sigma Alfa Epsilon. Ea e inca inconjurata de mister, fiind acuzata de torturi si chiar de moartea unor tineri studenti.

In cadrul acestei fratii, studentii sunt initiati intr-un proces care dureaza opt saptamani. Cei care au luat parte la el spun ca acolo este ca in celebra inchisoare de la Guantanamo, scrie news.com.au. Fratia este una dintre cele mai mari din SUA, ea fiind prezenta in peste 240 de campusuri universitare de pe teritoriul nord-american.

O grupare controversata

Fondata in 1856, aceasta are aproximativ 14.000 de membri studenti in SUA si Canada. Printre fostii membri se numara un fost presedinte si chiar oameni de top ai industriei financiare a SUA. Totusi, din 2006 pana acum, nu mai putin de noua oameni au murit in cadrul unor actiuni asociate cu fratia Sigma Alfa Epsilon.

In 2008, studentul Carson Starkey a murit dupa ce a baut un amestec de bere si bauturi alcoolice tari. Totul facea parte dintr-un ritual de initiere. Familia sa a dat in judecata gruparea studenteasca si a obtinut daune de circa 2,45 de milioane de dolari.

Ritualuri uneori mortale

Intr-un interviu acordat presei americane, Justin Stuart, fost membru al fratiei, spune ca acolo este ca in inchisoarea de la Guantanamo. In cadrul initierii, el a fost fortat sa stea dezbracat intr-un tomberon plin cu gheata, in timp ce era stropit cu un furtun cu apa.

Un alt ritual implica bataia cu o vasla, studentii aspiranti fiind nevoiti si sa se imbete pana cand erau aproape de lesin. Ei aspira sa devina membri deoarece cred ca astfel vor avea succes in cariera. Alti fosti membri au spus ca au fost tinuti chiar intr-un subsol intunecat timp de noua ore, fara mancare si apa.

Majoritatea membrilor acestei fratii lucreaza in industria finantelor. Presedintele american Wiiliam McKinley a facut parte din "Sigma Alfa Epsilon", precum si justitiarul Eliot Ness sau romancierul William Faulkner. Sediul fratiei este intr-o cladire construita in stil gotic aflata in orasul Evanston, Illinois.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#fratie studenti sua sigma alfa epsilon, #fratie Sigma Alfa Epsilon inchisoare Guantanamo, #morti Sigma Alfa Epsilon , #inedit