Solutia ONU pentru zonele afectate de foamete: Mancati insecte!

Luni, 13 Mai 2013, ora 23:50

   

Solutia ONU pentru zonele afectate de foamete: Mancati insecte!
Organizatia Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie sustine ca o solutie pentru zonele afectate de foamete si o excelenta solutie pentru protejarea mediului inconjurator este consumul de insecte.

Pentru a lupta impotriva foametei in tarile in curs de dezvoltare, FAO, agentia specializata a ONU pe probleme alimentare si de agricultura, a decis sa incurajeze productia de insecte, pe care o considera rentabila si ecologica.

Un argument forte al acestora este faptul ca mai mult de 2 miliarde de oameni consuma deja in mod frecvent insecte, scrie Le Monde .

Insectele sunt o solutie pentru zonele afectate de foamete. Acestea se reproduc rapid, cresc foarte repede si au un impact minim asupra mediului. FAO sustine ca insectele pot fi transformate in alimente cu valoare nutritiva ridicata, pot fi combinate cu alte alimente sau pot fi transformate in pudra proteica.

Intr-un raport prezentat la Roma de catre Eduardo Rojas Briales, director general adjunct al FAO, in cadul actiunii care are ca scop incurajarea cresterii insectelor pentru hrana oamenilor, se afirma ca doua kilograme de hrana sunt necesare pentru a produce un kilogram de insecte, in timp ce pentru bovine sunt necesare 8 kilograme de hrana pentru un kilogram de carne.

FAO sustine ca insectele sunt nutritive, au un continut ridicat de proteine, grasimi si minerale. Un alt argument al FAO este acela ca este comod sa cresti insecte, pentru hrana lor fiind suficiente resturile organice, compostul si ingrasamantul natural. Insectele utilizeaza mai putina apa si produc mai putine gaze cu efect de sera decat bovinele.

Potrivit FAO, pana in 2030, peste 9 miliarde de oameni vor avea nevoie de hrana, dar si cateva zeci de miliarde de animale crescute in fiecare an pentru hrana omului.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3069 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bum
rank 5
Vanghelie , adu te rog surcelele si pregateste focul , ca Dragnea si
Nastase au trimis deja oamenii dupa libelule !
moliile si mustele de cal , o sa le congelam sa fie pregatite inainte de alegeri !
te rugam sa fierbi bondarii in apa rece , fara sare si piper ca e austeritate !
Moldoveanu
rank 5
Mă întreb......
.....cind vor recomanda și romanilor ? Că....micii le put nasurilor fine din Paris sau Londra. Vor chiar să ne interzică să mai facem și acasă,nu numai pentru alimentația publică. In schimb....vermuște și rimuște....putem cumpăra de la ei pe Euroi !
In acest caz,prefer să măninc MICI de MĂGARI occidentali !
jedi_fighter
rank 2
niste nenorociti je gosi
auzi ma insecte,bine ca nu au zis broaste sau serpi ,pentru ca mizeria asta din lume sa se termine in primul rand acest sistem capitalist globalizat bazat pe exploatare si smecherie trebuie sa dispare sa intre in colaps,apoi trebuie un sistem mai autoritar asemanator cu cel comunist care sa imparte intr un mod corect bunurile intre oameni chiar si cu forta si care sa reglementeze productia si comertul reducand serios piata libera si sectorul financiar supradimensionat si corupt,da e un fel de dictatura dar sa fim seriosi in "democratia" asta capitalista oricum nu pot trai normal 9 miliarde de oameni ,asta e clar,plus exista posibilitatea unor razboaie globale
Death45
rank 5
ei vezi ? ai gasit solutia corecta....razboaie globale
pina sa ajungem la insecte.... osa dam unii in altii cu bombardeaua si atunci sa vezi cum urmasii nostri or sa vineze ci toate cele 3 maini insectele de 4-5 kg care or sa mai traiasca pe pamantul radioactiv. :) Sau invers. :)
grob
rank 5
Ipocrizie + sarcasm. Elita ataca pe frontul depopularii.
Bineinteles ca nu se sufla o vorba de depozitarea produselor agricole, care creeaza "lipsa" de pe piata. Totul e artificial, ca si criza economica.
Comentariu inadecvat
grob
rank 5
Nu stiam la ce fel de dieta esti. Acum sunt
lamurit. Asta explica si de ce ai limbarita. Cam pute, da' dieta e dieta!
Comentariu inadecvat
grob
rank 5
Nu cred ca asi vrea sa te intrerup din activitate. Inteleg ca
o sa fii ocupat o vreme. Da si tu un semn cand mai treci p-aici!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor