Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Top 10 cele mai mari stadioane din lume (Galerie foto)

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 20:39
12246 citiri
Top 10 cele mai mari stadioane din lume (Galerie foto)
Foto: L\'Internaute

In prezent, chiar daca cifrele evolueaza aproape in fiecare an, in functie de renovari si de normele de securitate, exista nu mai putin de 170 de stadioane cu o capacitate de peste 60.000 de locuri.

Din Asia pana in Europa, trecand prin America, veti avea prilejul sa descoperiti, gratie L'Internaute, 10 dintre cele mai mari stadioane ale planetei, capabile sa primeasca un numar record de spectatori, fani ai fotbalului, mai ales, dar si iubitori de alte festivitati.

Nu trebuie sa fii, obligatoriu, un fan al sportului cu balonul rotund pentru a admira aceste impunatoare constructii.

May Day din Pyongyang

Aflat in Coreea de Nord, cu o capacitate de 150.000 de persoane, inaugurat pe 1 mai 1989, acest mastodont cu nu mai putin de 80 de iesiri si 10 ascensoare gazduieste meciuri de fotbal (precum si cateva de atletism), dar si festivalul Airang, de gimnastica.

Salt Lake Stadium din Calcutta

Numit Yuva Bharati Krirangem in bengaleza, este principalul teatru al intalnirilor de fotbal si de atletism. Deschis in 1984, stadionul a fost conceput cu trei etaje, iar iluminatul periferic adauga grandoare acestui loc.

5 iulie 1962 Stadium

Numele acestui stadion face referire directa la data proclamarii independentei Algeriei. Este destinat in special echipei nationale de fotbal a Algeriei, insa a gazduit si Cupa Africii pe Natiuni in 1990.

Michingan Stadium

La vest de Detroit se gaseste cel mai mare stadion al SUA, cu o capacitate de 109.901 de locuri. Supranmit "The Big House", gazduieste meciurile echipei de fotbal Michingan Wolverines, dar si ceremoniile de inmanare a diplomelor universitare. Afluenta sa se apropie uneori de populatia totala a orasului (114.000 de locuitori).

Beaver Stadium

Acest stadion poate fi admirat in campusul Universitatii din Pennsylvania. Numele sau este un omagiu adus lui James A. Beaver, fost guvernator al Pennsylvaniei si fost presedinte al universitatii. Acest stadion, care in prezent este "gradina" echipei americane de fotbal Penn State Nittanny Lions, a beneficiat de sapte ori de marirea numarului de locuri de la inaugurarea sa, in 1960.

Azteca, din Mexic

Stadionul dateaza din 1966 si are o bogata istorie. A gazduit doua finale ale Cupei Mondiale in 1970 (victoria brazilianului Pele) si in 1986 (victoria argentinianului Maradona), dar si JO din 1968. Capacitatea stadionului, unde evolueaza azi echipa Club America, era inainte de 114.580 de locuri, dar a fost redusa din motive de securitate.

Neyland Stadium

Rezervat echipei de fotbal american Tenesse Volunteers, stadionul a fost inaugurat in 1921 sub numele de Shields-Watkins Field, referindu-se la doua persoane care au finantat constructia. Denumirea actuala este data in memoria lui Robert Neyland, antrenorul echipei intre 1926 si 1952.

Ohio Stadium

Acest stadion gazduieste meciurile echipei locale de fotbal american, Ohio State Buckeyes. In afara de aceste competitii sportive, stadionul este cunoscut si pentru faptul ca aici si-au sustinut concerte grandioase grupurile Pink Floyd, Rolling Stone, Metallica etc.

Bryant-Denny Stadium

Proprietate a Universitatii din Alabama, acesta gazduieste meciurile echipei Alabama Crimson Tide. La inaugurarea din 1929, stadionul nu dispunea decat de 12.000 de locuri, dar si-a marit capacitatea de-a lungul anilor, astfel incat astazi depaseste 100.000.

Bukit Jalil National, din Kula Lampour

Este relativ recent, deoarece a fost construit cu ocazia Jocurilor Commonwealth-ului, in 1998. Sunt gazduite aici meciurile echipei de fotbal din Malaezia, dar si alte festivitati.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#cele mai mari stadioane lume, #top stadioane celebre, #stadioane impresionante poze, #stadioane grandioase imagini , #inedit