Traversoterapia, o incredibila ilustrare a efectului placebo (Galerie foto)

Miercuri, 31 August 2011, ora 23:37
3567 citiri
Traversoterapia, o incredibila ilustrare a efectului placebo (Galerie foto)
Foto: Terra-z

Nu se stie daca sta la mijloc o farsa sau o gluma de prost gust, dar cert este ca un necunoscut a reusit sa convinga locuitorii din Rawa Buaya, situata in vestul insulei Java ca, in conformitate cu "ultimele cercetari stiintifice", cel mai eficace tratament contra tuturor bolilor este "traversoterapia", executata de-a latul liniilor de calea ferata electrificate.

Culmea, bolnavii au si inceput sa simta efectul binefacator al "bailor de sine de fier", datorita fenomenului placebo, care produce un stralucit efect in localitatea Rawa Buaya.

Ca urmare, familii intregi vin sa-si faca, de trei ori pe an, cate o cura de traversoterapie, instalanu-se intre sinele de cale ferata, conform instructiunilor primite: cu mainile pe o sina si picioarele pe cealalta. Se formeaza campul magnetic salvator, traverseaza corpul si te face sanatos. Nu-i greu de inteles.

Trenul nu-i un pericol, intrucat functionarii feroviari sunt preveniti, iar, la sosirea trenului, acesta se opreste si incep tratative indelungate intre "veligiauturisti" si mecanicul locomotivei.

Dilema e grea: trenul trebuie sa treaca, dar intreruperea brusca a tratamentului anuleaza efectele campului magnetic inslalat de la palme la talpi.

Trenul porneste numai dupa multe tratative si dupa ce mecanicii promit ca nu vor mai trece pe acolo decat noaptea, cand tratamentul este contraindicat, din cauza efectelor malefice ale stelelor - un alt fenomen stiintific de care numai locuitorii din Rawea Buaya au auzit.

Pare atat de neverosimil, incat merita sa priviti cateva imagini live, luate chiar la fata locului si publicate pe portalul Terra-z.

Traversoterapia este mai sigura decat injectiile si mai putin riscanta decat operatiile.

"Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa!"

Daca vine trenul, sa ocoleasca, are loc destul.

"Sunteti niste fraieri, ca ati cedat! Eu raman aici, pana ma fac bine."

"Au gandit bine sa faca doua linii, avem noi una, are si trenul alta. Suntem chit."

Campul magnetic prefera picioarele goale, direct pe sina, si mainile la fel.

"Parca ma simt mai bine, de cand stau aici."

"Daca filmati, trimiteti filmul la Guvern, sa mai construiasca doua-trei linii, ca, dupa ce suntem multi, ne mai deranjeaza si trenul cu pretentiile lui."

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#terapie sine tren, #terapie camp magnetic, #terapie placebo, #efect placebo , #inedit