Ziare.com

Aeroport plutitor in estuarul Tamisei (Video)

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 10:13

   

Aeroport plutitor in estuarul Tamisei (Video)
Omenirea poate evolua atat de mult in viitor, incat sa isi poata permita si proiecte care par in prezent desprinse din filmele S.F. Asa arata noul plan al unui aeroport care poate fi inaugurat langa Londra.

Aeroportul arata mai degraba ca o nava spatiala interstelara, scrie news.com.au. Proiectul apartine unei companii numite Gensler, iar London Britannia Airport ar putea fi construit chiar in estuarul Tamisei, in apropierea Londrei.

Uimitoarea constructie poate fi chiar mutata intr-un alt loc, in cazul in care conditiile meteo nu sunt cele mai bune, sau conectata la reteaua de cai ferate de mare viteza. Locul in care ea este plasata va rezolva si problema zgomotului de care se plang adesea locuitorii din imprejurimi.

Un mare avantaj al aeroportului plutitor este flexibilitatea, spune Ian Mulcahey, unul dintre cei implicati in planurile elaborate.

Daca acest proiect se va concretiza, actualul aeroport Heathrow ar putea fi transformat intr-un oras eco, care va avea capacitatea de a gazdui 300.000 de oameni.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3400 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aeroport da, plutitor ba

Aeroport in estuarul Tamisei dar neplutitor. Doar o insula artificiala.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor