""
Ziare.com

Un bol chinezesc cumparat cu 3 dolari a fost vandut cu peste 2 milioane de dolari

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 22:57

   

Un bol chinezesc cumparat cu 3 dolari a fost vandut cu peste 2 milioane de dolari
Un bol chinezesc cumparat cu 3 dolari in anul 2007, de catre un particular, de la un targ de obiecte, a fost vandut marti la New York cu 2,23 milioane de dolari, a anuntat casa de licitatii Sotheby's.

Micul castron din ceramica alba, foarte fina, cu diametrul de 12 centimetri, este un bol Ding - tip de vase specific antichitatii in China. Acesta dateaza din timpul dinastiei Song, care a domnit in aceasta tara intre anii 960 si 1279, aflam din 7sur7.be.

Dupa ce l-a cumparat de la targul de antichitati, persoana in cauza nu i-a acordat o prea mare importanta, expunandu-l in vitrina din sufragerie. Punandu-si la un moment dat intrebarea cat valoreaza, proprietarul a cerut o expertizare la specialisti in arta chineza. Acestia l-au informat ca a intrat in posesia unei adevarate comori.

Casa de licitatii Sotheby's l-a estimat la o valoare intre 200.000 si 300.000 de dolari. Cum insa patru cumparatori si-au disputat indelung achizitionarea lui, bolul a fost in final adjudecat pentru fabuloasa suma de 2,23 milioane de dolari, intrand in posesia colectionarului londonez de arta Giuseppe Eskenazi.

Se mai cunoaste un singur astfel de bol milenar, cu aceeasi forma si acelasi dimensiuni. Acesta face parte din colectiile British Museum din Londra, de peste 60 de ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3104 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor