Un diamant urias, de 110 carate, expus la Londra (Video)

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 11:25
2964 citiri
Un diamant urias, de 110 carate, expus la Londra (Video)
Foto: BBC

Fericitii care se afla in posesia unui diamant cred ca acesta trebuie sa fie incolor si nu mai mare de un carat. Fabulosul diamant Sun Drop (strop de soare) cantareste mai mult de 110 de carate avand aproximativ marimea degetului mare al unei femei si este imprumutat temporar muzeului de istorie naturala din Londra de catre producatorii de diamante Cora International.

Cele mai multe diamante sunt de obicei mici si incolore - cele din bijuterii au de obicei mai putin de cinci carate. Culoarea diamantelor este cauzata fie de prezenta in componenta acestora a altor substante fie de unele defecte structurale. Valoarea reala a acestor pietre este greu de estimat dat fiind caracterul lor de unicat.

Cantitatile foarte mici de bor pot crea o piatra albastra, in timp ce expunerea la radiatii la un moment dat in timpul formarii poate avea ca rezultat o tenta verde. Rozul diamantelor se datoreaza unor defecte structurale, in timp ce dimantele galbene sunt rezultatul unor urme de azot in carbon. Dar culorile puternice sunt neobisnuite si pietrele mai mari cu nivel ridicat de culoare sunt extrem de rare. "Nu am mai vazut o piatra ca aceasta in viata mea" a declarat Alan Hart, custode la Muzeul de Istorie Naturala, pentru BBC News

Diamantele puternic colorate sunt rare oricum, dar fabulosul Sun Drop care provine dintr-o mina africana este unul dintre cele mai mari de acest fel din intreaga lume.

Suzette Gomes, director executiv la Cora International a declarat pentru BBC News ca "modul de taiere a diamantului este vital pentru scoaterea in evidenta a frumusetii acestuia. In cazul in care culoarea este mai slaba se taie un patrat pentru a pastra nuanta culorii si a o pune mai mult in valoare. Daca culoarea este foarte puternica atunci piatra se taie in forma de para."

Slefuirea diamantului din momentul gasirii sale in stare bruta si pana la prezentarea in forma finala a pietrei pretioase perfecte poate dura pana la sase luni.

Piatra este atent analizata, pentru ca imperfectiunile si incluziunile pot provoca spargerea in momentul inceperii taierii.

Dna Gomes considera acest proces "o mare arta pentru care este nevoie de foarte mult curaj si de experienta".

Nici domnul Hart, nici doamna Gomes nu au desemnat un pret pentru Sun Drop. Doamna Gomes a declarat ca "valoarea in acest moment este nedeterminata".

Dl Hart a adaugat ca, " valoarea reala pe care o au aceste pietre este tocmai faptul ca ca ele sunt exceptionale prin unicitatea lor".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#diamant Sun Drop Londra, #diamant 110 carate Londra, #diamant galben expus Londra , #inedit