Universul nu are nevoie de Dumnezeu pentru a exista?

Luni, 21 Februarie 2011, ora 08:40
7512 citiri
Universul nu are nevoie de Dumnezeu pentru a exista?

Stephen Hawking lanseaza saptamana aceasta "The grand desing", in varianta franceza "Universul nu are nevoie de Dumnezeu pentru a exista".

"Exista un mare architect in Univers?"

Nu!, spune de aceasta data, cu certitudine renumitul astrofizician, Stephen Hawking, in ultima sa carte care va fi lansata si in Franta, scrie Le Figaro.

Controversele si intrebarile poate fara raspuns, incita deja mintile fizicienilor, matematicienilor si filozofilor adpeti ai metafizicii.

Le Figaro Magazine a publicat pasaje din noua carte a lui Hawking, "Universul nu are nevoie de Dumnezeu ca sa existe", prezentand si noile precizari ale autorului in introducerea in varianta in limba franceza.

Pornind de la afirmatiile metafizice ale secolului al -XVII-lea, "de ce exista ceva mai degraba decat nimic" afirmatie lui Gottfried Wilhelm Leibniz, Stephen Hawking, considera ca cercetatorii trebuie sa raspunda la doua provocari: - Cum evolueaza Universul? si - De ce este acolo un Univers?

Hawking considera ca s-a realizat un adevarat pact intre stiinta si religie, prin faptul ca daca stiinta reuseste sa raspunda la intrebarea "CUM?" religiei ii ramane raspunsurile la intrebarea "DE CE?". In al doilea paragraf din introducerea sa Stephen Hawking, considera ca "filosofia este moarta nereusind sa urmareasca evolutia stiintei moderne, si mai ales a fizicii".

Cand a fost publicata si lansata in Anglia, "The Grand Design", a provocat un val de proteste impresionante, atat in randul cultelor religioase, al bisericii catolice, cat si deopotriva in comunitatea oamenilor de stiinta si in randul politicienilor.

Putem considera ca vom asista la dezbateri aprinse atat in randul comunitatii stiintifice cat si al celei religioase si in Franta, incepand de saptamana viitoare, referitor la "controversata problema a nasterii Universului" si daca "a existat Creatorul Unic".

Si sa nu uitam de raspunsul memorabil dat de Laplace lui Napoleon, referitor la aceasta controversata problema, Dumnezeu si Creatia Universului: "Domnule, nu am nevoie de aceasta ipoteza".

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...