Viitorul Romaniei, in viziunea lui Nostradamus

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 20:47
43807 citiri
Viitorul Romaniei, in viziunea lui Nostradamus

Multe din profetiile lui Nostradamus sunt atat de incifrate, incat au putut fi interpretate corect doar dupa ce evenimentele s-au petrecut deja. Sigur ca in aceste circumstante au aparut si criticii, care i-au pus la indoiala calitatile de vizionar.

Un excelent interpret al catrenelor lui Nostradamus s-a dovedit a fi romanul Vlaicu Ionescu, care aflat in exil a publicat in anul 1976 cartea "Le message de Nostradamus sur l'Ere proletaire" (Mesajul lui Nostradamus despre era proletara).

El prevedea aici exact prabusirea URSS, in iunie 1991, reunificarea Germaniei, eliberarea tarilor est-europene de comunism si caderea lui Ceausescu.

Referindu-se la spatiul romanesc, Vlaicu Ionescu a facut si o greseala, devenita evidenta prin neimplinirea ei. Este vorba de un catren buclucas, in care Vlaicu identifica Romania postcomunista:

"Le changement sera fort difficile,

Cite, province au change gain fera,

Coeur, haut, prudent mis, chasse luy habile,

Mer, terre, peuple son etat changera"

Catren care, intr-o traducere libera, ar suna cam asa:

"Schimbarea va fi foarte dificila,

Dar tara o provincie va castiga.

Cel pur, pe cel viclean va alunga,

Pamant si mare, oameni, toate s-or schimba"

Vlaicu il identifica pe cel viclean in persoana lui Ion Iliescu, pe cand cel intelept trebuia sa fie Emil Constantinescu, profetie evident neimplinita, din cauza revenirii lui Iliescu la putere, in anul 2000.

Pur si simplu, Vlaicu Ionescu, abandonand metoda sa de succes care prevedea cautarea in text a mai multor puncte de sprijin, care sa duca la o indentificare sigura, se grabeste sa traga concluzii care ulterior s-au dovedit pripite.

Importanta este si remarca ca schimbarea se va face doar impreuna cu o intregire de neam, care ar putea fi unirea cu cealalta jumatate din Moldova.

Poate insa ca si identificarea celui viclean cu o persoana sa fie in cazul acesta o greseala. Inlocuirea celui viclean cu cel curat si intelept poate fi si o referire simbolica la fiecare dintre noi, desemnand necesitatea unei regenerari morale.

O profetie adeverita a lui Nostradamus

Totusi, Nostradamus a prezis in cateva cazuri viitorul atat de clar, incat chiar si scepticilor le-a fost greu sa mai conteste ca el ar fi fost daruit intr-adevar cu har profetic.

In luna iulie 1555, Caterina de Medici, sotia lui Henric al II-lea, regele Frantei, l-a chemat la curte ca sa-i prezica viitorul. Nostradamus i-a spus ca toti cei 7 copii ai sai, "pana la unul", vor fi regi, dar ca ei vor muri prematur iar ea le va supravietui, lucru care s-a indeplinit intocmai.

Referitor la Rege, Nostradamus i-a spus Caterinei ca acesta va muri intr-un duel cavaleresc, din cauza unei aschii provenite dintr-o lance franta, care-i va strapunge ochiul drept. Toata Franta stia de aceasta profetie cu 4 ani inainte de a se implini.

In ziua de 28 iulie 1559, regele a organizat un turnir de 3 zile, la care ia parte si ca luptator, fiind un bun calaret si manuitor de arme. In ziua de 30 iulie si-a incrucisat lancea cu Gabriel, contele de Montgomery.

La a treia izbire dintre cei doi calareti, lancea lui Gabriel s-a sfarmat, iar o tandara de lemn a trecut prin viziera coifului regelui, patrunzandu-i adanc in ochiul drept. Henric s-a prabusit de pe cal, iar pe data de 10 august 1559 si-a dat sufletul dupa chinuri groaznice.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#nostradamus profetie romania, #nostradamus romania, #profetii nostradamus , #inedit
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Mi se pare o ignominie sa credem ca destinul acestei tari este scris in astri si ca derbedei ca Iliescu, Hrebenciuc, Vantu si toata piota, liota pedestrimea si calarmiea nesimtirii de neindurat, a tradatorlor de neam si de mama si frate, paricizi la panda