Alternativele din trecut la chirugia estetica de astazi (Galerie foto)

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 07:00
5862 citiri
Alternativele din trecut la chirugia estetica de astazi (Galerie foto)
Wired

Daca astazi avem la indemana proceduri estetice mai mult sau mai putin invazive, in trecut altele erau optiunile atunci cand doreai sa iti imbunatatesti aspectul fizic. Chirurgia estetica lua forma unor inventii bizare, de cele mai multe ori dureroase. Cum frumusetea cere sacrificii, femeile indurau cu stoicism orice mecanism ciudat ce le-ar fi putut face putin mai atragatoare.

Mental Floss prezinta aceste alternative ale trecutului pentru chirurgia estetica de astazi. Daca o rinoplastie sau cateva injectii cu Botox ti se pareau pana acum prea complicate, citeste randurile urmatoare si bucura-te de progresul timpului in care traim.

Trados Nose Shaper - Dispozitiv pentru corectarea formei nasului

Trados Nose Shaper este numele unui dispozitiv folosit la inceputul secolului XX, avand efectul rinoplastiilor de astazi. Din pacate, procedura atat de populara pe atunci era inestetica si dureroasa. M. Trilety, inventatorul-estetician, imbunatatea permanent forma si mecanismul acestor aparate, lansand pe piata noi modele.

Inventie pentru obtinerea gropitelor

Se pare ca stramosii nostri erau, pe alocuri, mult mai inventivi decat noi. Gropitele din obraji pot fi chiar atragatoare si pot imbunatati considerabil infatisarea unei femei. Asa ca, de ce sa nu se apeleze la tehnica revolutionara si pentru acest detaliu? Isabella Gilbert de Rochester a fost inventatoarea acestui dispozitiv ce se aplica pe fata, prevazut cu doua noduri ce apasau obrajii. Rezultatul? Doua gropite, mai mult sau mai putin artificiale.

Fohen gigant

Desi primul uscator de par a fost inventat in 1920, oamenii de stiinta s-au gandit ca nu ar strica sa vina cu o imbunatatire a aparatului. Asa a aparut fohenul gigant pentru uscarea parului lung sau scurt. Nu stim de cat succes s-a bucurat, insa luand in considerare marimea, nu credem ca femeile au fost prea dornice sa isi achizitioneze un astfel de aparat pentru acasa.

Masca pentru toate defectele faciale

Pentru o imbunatatire mare, aveai nevoie cu siguranta de o masca minune, capabila sa iti rezolve multe dintre defectele faciale. Lilian Bender a fost cea care a inventat acest dispozitiv ce promitea indepartarea ridurilor si ridicarea pielii lasate. Masca era una extrem de inconfortabila si inestetica, dar avea totusi succes printre cei complexati de look-ul lor.

Aparat de masaj universal

Vibratorul universal sau, mai bine zis, aparatul de masaj pe baza de vibratii, era benefic de la reducerea soldurilor, a celulitei, pana la catifelarea parului sau ameliorarea durerilor de spate. Cross Electric Vibrator a fost numele primului aparat de masaj ce s-a bucurat de mare succes datorita multifunctionalitatii sale.

Masca electrificata

Masca destinata sa indeparteze ridurile sau alte imperfectiuni ale fetei era extrem de incomoda. Daca sufereai de claustrofobie, cu siguranta nu ai fi putut respira prin tubul ingust al mastii si te-ai fi simtit incorsetat in spatele mastii ce semana mai mult cu recuzita unui film de groaza.

Banda pentru corectarea barbiei

Aceasta banda prevenea aparitia barbiei duble, ameliora aspectul acesteia si revigora tenul. Cel putin, acestea erau punctele forte folosite in reclamele din 1890. Profesorul Eugene Mack, inventatorul acestui aparat, oferea consultatii tuturor celor care se confruntau cu "probleme de barbie".

The Glamour Bonnet - Capisonul tineretii si frumusetii regasite

The Glamour Bonnet era un fel de gluga aplicata pe cap, care stimula circulatia, redand frumusetea si stralucirea tenului. Inventat de doamna D. M. Ackerman, capisonul nu era unul foarte confortabil sau sigur, insa unele reprezentante ale sexului frumos au fost dornice sa incerce dispozitivul revolutionar al momentului.

Corsetul magnetic

Corsetul magnetic inventat de firma Thomson, Langton& Co., promitea remedierea unor probleme ca indigestie, paralizie sau nervozitate. In acea vreme, se pare ca magnetii vindecau aproape orice boala, oferind si un corp de invidiat.

Sapca termica pentru cresterea parului

Si barbatii beneficiau de inventiile uimitoare ale inceputului de secol XX. Aceasta sapca termica promitea stoparea caderii parului si stimularea cresterii acestuia. Sapca folosea caldura si lumini albastre. Cum, pana acum, nu am mai auzit de asemenea dispozitiv, nu credem ca rezultatele au fost chiar cele asteptate.

Masca pentru detectarea tuturor imperfectiunilor faciale

Ei bine, inventatorul acestei masti este nimeni altul decat Max Factor, pe numele sau adevarat Maksymilian Faktorowicz. Masca era destinata detectarii punctelor slabe ale chipului unei femei, defecte ce trebuiau apoi corectate cu ajutorul machiajului. Si de aceasta data, masca semana mai mult cu un dispozitiv prezent astazi in filmele noastre SF, nicidecum cu ceva ce ar putea fi folosit in saloanele de cosmetica si infrumusetare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#inventii bizare frumusete, #dispozitive faciale trecut, #alternative ale chirurgiei estetice, #corectare defectelor fizice trecut, #infrumusetare inventii istorie , #inventii
Comentarii
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5
Multi sarlatani au abuzat de dorinta oamenilor de a fi mai frumosi!