Aplicatie gratuita pentru mobil, care combate depresia - Inventatorii, liceeni din Bucuresti

Vineri, 22 Mai 2015, ora 20:46
4541 citiri
Aplicatie gratuita pentru mobil, care combate depresia - Inventatorii, liceeni din Bucuresti

O echipa de liceeni de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala a inventat o aplicatie pentru smartphone utila celor care sufera de depresie si anxietate. Inventia lor a castigat premiul intai la competitia Social Innovation Relay (SIR).

Inventatorii sunt elevii Alexandru Amarandei-Stanescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu si Matei Dimitrie Tita, condusi de profesoara Cristiana Popescu, relateaza Mediafax. Concret, aplicatia incearca sa schimbe starea si comportamentul cu ajutorul unor citate, provocari si imagini motivationale furnizate de "BestBuddy" si adaptate la profilul fiecarui utilizator.

Aplicatia va fi realizata cu sprijinul unor psihologi si va putea fi instalata gratuit de orice posesor de smartphone, mai mentioneaza sursa.

Un elev roman de 17 ani a inventat o mana robotica - Bugetul a fost de doar 200 de lei

"Am observat ca tot mai multi oameni din jurul nostru sunt tristi sau deprimati si am vrut sa gasim o modalitate de a-i ajuta sa-si schimbe starea de spirit. Am gandit aplicatia ca pe un prieten. Fiecare utilizator va raspunde la un chestionar si va avea un profil virtual conectat la o baza de date ce va fi actualizata regulat. In functie de starea emotionala, aplicatia va interactiona cu utilizatorul prin imagini, citate motivationale si prin intermediul unor teme de lucru realizate cu ajutorul unor psihologi", a spus unul dintre inventatori.

Liceenii vo participa si in finala internationala a competitiei, unde vor fi echipe din Bulgaria, China, Filipine, India, Olanda, Singapore si Spania, urmand sa fie premiati in tara in 27 mai.

Peste 30 de elevi din Bucuresti, Campulung Moldovenesc, Galati, Giurgiu si Iasi au participat la finala nationala a competitiei Social Innovation Relay (SIR), prezentandu-si proiectele de antreprenoriat social in fata unui juriu format din reprezentanti ai Junior Achievement Romania, NN Romania si Hewlett-Packard.

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...