Carpatii, traversati de o drona: Inventatorul spune ca e record mondial

Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 22:47
7177 citiri
Carpatii, traversati de o drona: Inventatorul spune ca e record mondial
Foto: Arhiva Pixabay

Un doctorand de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati a construit o drona, care a parcurs 260 de kilometri, peste Muntii Carpati, ceea ce, spune el, este un record mondial in ceea ce priveste distanta si altitudinea.

Inginerul Mihai Dragu a construit o drona care a parcurs distanta dintre Bucuresti si Alba Iulia, trecand peste munti.

"Drona Rebel a executat un zbor de 260 de kilometri peste Muntii Carpati, acesta fiind un record mondial de distanta si altitudine. Mai aveam posibilitatea sa parcurg inca 40 de km, dar nu mi-am dorit decat sa fac un zbor in cinstea Centenarului, ca o aniversare a inventivitatii poporului roman. Traseul a fost Bucuresti-Alba Iulia, peste Muntii Fagaras", a spus Mihai Dragu.

Potrivit acestuia, drona are o autonomie de zbor foarte mare deoarece este dotata cu acumulatori performanti. Inventantorul a anuntat ca va incerca sa-si breveteze aparatul, care va putea fi folosit in numeroase domenii de activitate.

"Autonomia am reusit sa o extindem dupa studii si cercetari. Se bazeaza pe aerodinamica dronei si pe baterii de inalta eficienta energetica litiu-ion. Va fi o cerere de brevet pana la finalul doctoratului. Diferenta fata de alte drone o reprezinta sursa de energie, este o drona civila, lansata din mana, de 3 kilograme.

Este o reusita si poate fi folosita in agricultura si in supravegherea mediului. Eu integrez solutii. Nu putem vorbi de costuri, cercetarea este permanenta, oricum este o investitie de ordinul zecilor de mii de euro", a explicat Mihai Dragu.

Reprezentantii Universitatii Dunarea de Jos din Galati vor incearca sa utilizeze drona inventata de doctorand.

"Este un mijloc ieftin si bun, putem sa masuram calitatea aerului, gradul de umiditate din sol. Este un motor electric care nu polueaza, de aceea ne permite sa facem masuratori in ceea ce priveste poluarea fara sa altereze rezultatele", a declarat presedintele Senatului Universitatii Dunarea de Jos din Galati, Lucian Georgescu.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#drona strabatut carpati galati , #inventii