Ziare.com

Cand vor ajunge robotii sa fie mai destepti decat noi - Google are raspunsul

de Robert Munteanu
Luni, 24 Februarie 2014, ora 10:41

   

Cand vor ajunge robotii sa fie mai destepti decat noi - Google are raspunsul
Un director Google, Ray Kurzweil, este de parere ca robotii sau computerele ne vor intelege limbajul, vor invata din experienta si ne vor depasi in inteligenta pana in 2029.

Ray Kurzweil, in varsta de 66 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuti futurologi, el facand in trecut predictii legate de tehnologie care s-au adeverit intocmai, relateaza The Independent.

In 1990, acesta a afirmat ca, in ducurs de opt ani, un computer va bate la sah un campion mondial, ceea ce s-a si intamplat, in 1997, invinsul fiind Garry Kasparov.

Cand Internetul era o retea minuscula, folosita doar de cativa academicieni, Kurzweil preconiza ca destul de curand este posibil ca intreaga lume sa se foloseasca de acesta, o predictie cel putin indrazneata la acea vreme, dar care a devenit realitate.

In acest context, predictia lui Kurzweil, care are mai multe inventii la activ, ar trebui privita cu maxima seriozitate. Nu va trece deloc mult timp pana ce robotii vor glumi, rade si chiar flirta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2107 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inteligenta umana si artificiala.Probleme filosofice

Inteligenta artificiala este si va ramane mereu artificiala,nefiind altceva decat o proiectie bidimensională a inteligentei umane. Mintea nu este sclava rationamentului deductiv, iar pe o masină se pot transfera doar unele activităti (de cele mai multe ori, cu caracter rutinier) ale creierului, nu insă si inteligenta umană in esenta ei. Faptul că unele aspecte practice ale inteligentei umane, inteleasă in sens platonician ca dianoia ( avand ca punct de pornire un set de premise, si rationamente caracteristic gandirii matematice ), pot fi reproduse in sisteme artificiale nu inseamnă că acestea devin inteligente in sensul profund pe care il conferim acestui termen inteligenta umana.O inteligenta artificiala nu va intelege niciodata o Inteligenta Absoluta=DUMNEZEU.Si asa cum arata un autor ,Adrian Iosif intr-un studiu foarte interesant despre inteligenta artificiala si cunoasterea sacrului,caracteristica numai inteligentei umane acesta scria; "Putem identifica similitudini de aceeasi natură si cu descrierea pe care o face Sf. Maxim Mărturisitorul in Mystagogia V (expusă deja in studiul de fată). Fiecare etapă a celor două procese (miscarea mintii spre adevăr si a ratiunii spre bine) poate fi identificată ca trecerea de la un nivel de Realitate la altul. Perechile de concepte pe care le evidentiază in acel pasaj Sf. Maxim apar, din perspectivă transdisciplinară, datorită faptului că "fluxului de informatie care traversează in mod coerent diferitele niveluri de realitate ii corespunde un flux de constiintă care traversează in mod coerent diferitele niveluri de perceptie. Cele două fluxuri sunt intr-o relatie de izomorfism datorită uneia si aceleasi zone de nonrezistentă (zona sacrului, nn.).

 

 

Si ce-mi pasa mie...

... ca robotii vor fi mai destepti ca voi? Deocamdata un soft nu poate intelege nimic din limbajul uman natural.

translate.google.com poate confirma. Toate aberatiile care apar cu ocazia traducerilor se datoreaza faptului ca programul nu intelege textul pe care il traduce. (Cam cum se intampla si cu redactorii de la ziare.com.)

 

 

robotii nu pot vota USL !

E clar ca sunt mai destepti ......

Jos Ponta !

 

 

Despre memorie ce zici ?

Toate cartile de medicina intra intr-un telefon mobil.
Un algoritm bine gandit ar putea traduce o lista de "simptome" (un formular) ...la un diagnostic corect ...o reteta medicala adecvata.
O precizie de micron intr-o mana de robot ...mai sigura decat un chirurg.

...Roboti care conduc avioane sau rachete ...mai buni decat pilotii.
...Lista ar putea continua.

Sistemele multiprocesor ...sunt in faza incipienta.
Un PC are un nr mic de procesoare ...cand vor putea lucra simultan >1000 de procesoare, ...+ memorie din belsug
...se va shimba poate ceva semnificativ la sistemul de opoerare ...se va autoinstrui

...Nu sti cum vor evolua lucrurile
...Un lucru este insa sigur

... ... ...Cariera tehnica UE ...vest
... ... ...Invatati programare ...la gimnaziu
... ... ...O sursa posibila http://oportun.3x.ro
...

 

 

Adevarat

"Deocamdata un soft nu poate intelege nimic din limbajul uman natural."

Poate nici nu trebuie ...viteza si memoria ...asigura alte functionalitati.

PC-ul bate ...campionul mondial de sah.
Algoritmul "setul de reguli" (Programatorul) ...mai tare decat jucatorul de sah.

Nu stim ce noutati ar putea aduce in viitor un sistem de operare multitasking cu 1000 de procesoare.

Cred ca cercetarile sunt ...in faza incipienta.
Termenul 2029 ...pare neRealist.

...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor