Ziare.com

Cum va arata lumea in anul 2050 (Galerie foto)

de George Titus Albulescu
Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 08:43

   

Cum va arata lumea in anul 2050 (Galerie foto)
Un ecologist britanic a publicat o carte intitulata "Lumea pe care am creat-o", in care prezinta felul in care va arata lumea in viitor, in anul 2050. In conceptia autorului, viitorul omenirii de peste 36 de ani ar putea fi unul durabil si ecologic si nu unul plin de sacrificii pentru a salva umanitatea.

Am putea avea avioane hibride futuriste, dar si sere urbane gigantice, pentru o hrana ecologica, relateaza Daily Mail.

Jonathon Porritt crede ca lumea va fi un loc mai bun pentru a trai, dar numai in cazul in care sunt luate masuri de combatere a schimbarilor climatice.

"O lume mai durabila este una mai placuta, care arata dinamismul spiritului uman si nu sentimentul unui sacrificiu", a declarat Jonathon Porritt, care a scris cartea din perspectiva unui personaj, Alex McKay, un profesor de istorie in varsta de 50 de ani, care lucreaza la scoala Ashton Vale in anul 2050.

Porritt imagineaza o lume plina de constructii inteligente si de solutii energetice, tehnologii care sa dureze o viata, propunand si modalitati de reducere a saptamanii de lucru.

"Oamenii recunosc ca o schimbare este necesara. Problema este ca oamenii nu cred ca lumea va fi mai buna", a spus Porritt.



In viziunea sa, telefoanele smartphone ar trebuie sa dureze o viata, insa pentru asta ar trebui sa li se faca un upgrade in mod constant, astfel incat dispozitivul sa fie mereu actualizat.



In anul 2050, se asteapta ca lumea sa fie una in care "aproape totul sa fie reciclat, reparat si reutilizat". Robotii ar trebui sa constituie o caracteristica importanta a lumii in viitor.



In 2050, multe familii vor avea un robot casnic, care sa aiba mai multa putere decat un calculator. Robotii vor fi folositi pentru ingrijirea persoanelor in varsta si pentru asistenta medicala.



Nu toate scenariile despre viitor, din carte, sunt pozitive: Sana din Yemen va fi un desert in anul 2050. Din 2015, apa va fi rationalizata si va incepe exodul populatiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12849 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Galerie foto despre cum va arăta lumea in 2050

Cine a făcut pozele?

 

Cum cine, Base!

In 2045 iese din puscarie!

cum va arata lumea in 2050 ??? ce tampenie de intrebare !

poate pe aia nenascuti ! pe mine ma intereseaza cum arata lumea in 2014 ! magaru si morcovu,bine va sade !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor