Elon Musk anunta ca Tesla poate produce in masa acoperisurile din panouri solare

Sambata, 26 Octombrie 2019, ora 16:02
11936 citiri
Elon Musk anunta ca Tesla poate produce in masa acoperisurile din panouri solare
Foto: Tesla

Elon Musk, seful companiei Tesla, a anuntat vineri ca firma sa a obtinut o versiune ce poate fi produsa in serie de acoperis din tigla care incorporeaza panouri solare.

Liderul Tesla Inc a facut afirmatiile privind noul model de acoperis din panouri solare Tesla Solar Tile Roof V3 la trei ani de cand firma sa a preluat compania SolarCity, transformand-o intr-o filiala.

"A fost destul de greu", a declarat Musk. "Acoperisurile trebuie sa dureze mai mult. Cand incluzi electricitatea in ecuatie, e ceva mai complex". Tigla folosita pentru acest tip de acoperis include celule fotovoltaice si este foarte rezistenta.

Pretul unui asemenea acoperis din panouri de 10kW, in Statele Unite, ar fi de 33.950 de dolari, beneficiind de o facilitate fiscala din partea autoritatilor federale de 8.500 de dolari, pentru o casa cu o suprafata de 180 de metri patrati, potrivit celor de la techcrunch.com. Pretul intreg ar fi de 42.500 de dolari.

Noua versiune a panourilor solare face parte din strategia companiei de a se relansa in domeniu. De la preluarea SolarCity de catre Musk, compania nu a reusit sa isi asigure productia la capacitate maxima.

Anuntul a fost facut dupa ce Tesla a pierdut pozitia de lider intre companiile care se ocupa de acoperisuri solare in Statele Unite, arata jurnalistii americani. In plus, compania a fost chemata in instanta de reteaua Walmart Inc din cauza unor incendii inregistrate la depozitele in care se aflau produsele solare Tesla.

Musk a declarat ca 2019 ar fi "anul acoperisului solar" si ca intentioneaza sa ajunga produca pana la 1.000 de acoperisuri pe saptamana pana la sfarsitul anului. "E un produs ciudat si iesit din comun. De ce ar produce cineva acoperisuri solare? Dar e ceva ce trebuie sa existe. Asa ca o sa-l facem", a aratat seful Tesla.

Eveniment Quarterly Report

Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, 24 septembrie, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este...
#Tesla Solarglass, #acoperis Tesla, #acoperis panouri solare , #inventii