Hainele viitorului vor emite arome care sa ne fereasca de boli

Luni, 23 Mai 2011, ora 18:30
2280 citiri
Hainele viitorului vor emite arome care sa ne fereasca de boli

Imbracamintea viitorului va avea inglobate niste mirosuri care sa ne stimuleze memoria, atunci cand e cazul, respectiv cand suntem la munca, care sa ne trezeasca dimineata sau care sa ne adoarma seara.

Mai mult, vesmintele din gama Smart Second Skin, la care se lucreaza deja, vor putea chiar preveni anumite boli, cum ar fi Alzheimerul, relateaza LiveScience. O conferinta in cadrul careia a fost prezentat acest proiect a avut loc weekend-ul trecut, in Marea Britanie, Jenny Tillotson, din cadrul Universitatii de Arta din Londra, explicand felul in care acestea vor "functiona".

Studiile anterioare au aratat ca mirosurile, aromele au un mare impact asupra comportamentului nostru si a puterii de invatare, a creierului in general. Hainele imaginate de Tillotson vor emana mirosuri proaspete, dar vii, dimineata, pentru a ne trezi, cu aroma de cafea dupa-amiaza, cand energia e departe de a fi la cote maxime, si cu arome florale, cu efect calmant, seara, pentru a induce somnul.

Mai mult, hainele ar putea avea senzori care sa monitorizeze ritmul cardiac si nivelul stresului celui care le poarta. In situatii de stres, vesmintele ar putea elibera arome care sa regleze starea de spirit.

Inventia ar putea fi folositoare mai ales in cazul varstnicilor, al caror creier ar putea ramane mai multa vreme tanar, amintirile fiindu-le stimulate la tot pasul de mirosuri. Stimularea continua a creierului, in aceasta perioada a vietii, ar putea tine creierul tanar mai multa vreme, prevenind deteriorarea sa si, implicit, instalarea dementei.

Ideea unor astfel de vesminte i-a venit cercetatorului dupa ce a lucrat cu pacienti seropozitivi. Acesta isi aminteste ca in spitalele in care acestia stateau, mirosul specific, de moarte, facea ca si atmosfera sa fie sumbra, cenusie, afectand vizibil moralul bolnavilor. Simpla prezenta a florilor, prin mirosul lor, avea efecte dintre cele mai bune asupra psihicului pacientilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Smart second skin, #haine mirosuri, #haine arome creier, #haine care emit mirosuri, #imbracaminte inteligenta , #inventii