Inventatori putin cunoscuti si ideile lor ce s-au pastrat pana azi (Galerie foto)

Duminica, 04 Mai 2014, ora 13:40
8741 citiri
Inventatori putin cunoscuti si ideile lor ce s-au pastrat pana azi (Galerie foto)
Foto: Listverse

Exista lucruri fara de care nu ti-ai imagina viata ta din prezent. De la costumul de baie din doua piese, in cazul femeilor, pana la guma de sters sau mingea medicinala. Desigur, ai putea trai fara acestea, insa viata e mai simpla si mai placuta cand le poti folosi.

Costumul de baie din doua piese, de exemplu, a aparut in 1946, doi francezi fiind cei care l-au gandit. Jacques Heim, un creator de moda din Cannes, a fost cel care a incropit un astfel de costum din doua piese, pe care l-a numit "Atome", dupa termenul francez care desemneaza atomul.

Inventii prea stanjenitoare pentru a fi folosite (Galerie foto)

Pentru a face reclama produsului sau, a inchiriat un avion care a scris pe cer: "Atome... cel mai mic costum de baie...", relateaza Listverse.

Dupa trei saptamani, designerul francez de automobile Louis Reard a venit cu propria interpretare pentru acest produs, facandu-l chiar mai mic. Acesta a fost cel care l-a numit bikini. Costumul consta in triungiuri unite si presupunea folosirea a foarte putin material: 200 de centimetri patrati.

Cum insa era dificil sa convingi pe cineva sa imbrace asa ceva, a apelat la o dansatoare exotica, Micheline Bernardini. Costumul a fost aratat in premiera in 5 iulie 1946, la Piscina Molitor, un loc frecventat. A fost adoptat in foarte scurt timp de mai toate femeile tinere.

Un an mai tarziu, ajungea si in America, unde nu a fost intampinat insa cu bratele deschise. A fost nevoie de multe vreme pana a fost acceptat.

Louis Reard ii facea reclama referindu-se la el ca fiind "mai mic decat cel mai mic costum de baie". Mergea pana intr-acolo incat sustinea ca nu poate fi vorba de un bikini daca nu poate fi trecut printr-o verigheta.

Cele mai mari esecuri ale unor inventii (Galerie foto)

Bila medicinala sau pentru exercitiu a fost inventata in 1963 de un italian, Aquilino Cosani, care lucra in industria materialelor plastice. Realizata dintr-un vinil rezistent, a fost conceputa ca o jucarie, disponibila in diferite marimi.

Dr. Elseth Kong si Mary Quinton, terapeuti din Elvetia, au fost cei care au folosit-o primii in tratamente, ulterior preluand-o si Susan Klein-Vogelbach si incorporand-o in tratamentele pentru spate si ortopedice, tot in Elvetia.

In anii '70 a patruns si in SUA, dupa ce un medic a aflat despre ea in timp ce se afla in Copenhaga si a luat un exemplar la intoarcerea acasa.

Inventii celebre ale copiilor

In 1770, prima versiune a unei gume de sters era vanduta de un optician si inginer englez, pe nume Edward Nairne. Acesta a inventat radiera din greseala. Cand dorea sa stearga ceea ce scrisese cu creionul, a intins mana sa ia niste firimituri de paine, asa cum se proceda in acea vreme. Privirea i-a cazut insa peste o bucata de cauciuc, pe care a incercat-o.

Imediat a inceput sa comercializeze cubulete de cauciuc, pentru noua intrebuintare.

Tot in acelasi an, si chimistul britanic Joseph Priestly observa, referitor la proprietatile cauciucului, ca acesta sterge urmele lasate de creion pe hartie.

Primele versiuni ale radierei erau insa perisabile si miroseau urat. Charles Goodyear, de al carui nume se leaga tot felul de inventii privind cauciucul, a rezolvat ambele probleme, in 1839.

Guma de sters a fost folosita prima oara pe creioane in 1858, cel care a avut aceasta idee fiind Hymen L. Lipman. Acesta nu a reusit de la inceput sa obtina un brevet, pentru ca era vorba despre doua inventii de sine statatoare, deja existente. Asta s-a intamplat abia circa 10 ani mai tarziu, cand Lipman a si inceput sa produca, prin compania sa, Faber, creioane cu capete roz, gumate.

Inventii de mare succes, aparute intamplator

Peter Durand este cel care a patentat conservele cu alimente, in 1820, furnizand apoi armatei regale britanice rezervele. Insa deschizatorul de conserve a aparut pe piata zeci de ani mai tarziu, pana atunci folosindu-se dalta si ciocanul.

Primele astfel de dispozitive au fost realizate din fier, fiind dificil de folosit. Primul deschizator de conserve a fost gandit de britanicul Robert Yates, in iulie 1855. Abia in 1870 a fost insa inventata ustensila care noua ne e cunoscuta.

Inventii lipsite de sens sau sclipire de geniu? (Galerie foto)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inventatori necunoscuti, #inventatori putin cunoscuti, #inventator radiera, #costum baie doua piese origini, #inventator bikini , #inventii
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
La A.R.L.U.S costumele alea de baie se numeau "dubiz" ( adica doua