Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Inventii celebre ale copiilor

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 23:19
5924 citiri
Inventii celebre ale copiilor
Foto: davison.com

Copiii au un mod mult mai simplu de a rezolva problemele adultilor. Poate de vina este optimismul lor sau expunerea limitata la lumea care taie elanul imediat celor cu initiativa. Ori ingeniozitatea lor este data de faptul ca nu sunt condusi de eventualele castiguri financiare ci de propriile idei. Sau poate, pur si simplu, copiii sunt mai destepti decat adultii.

My Science Academy a prezentat cateva mari inventii in spatele carora s-au aflat oameni ce nici macar nu aveau varsta legala sa voteze la momentul crearii lor.

1. Televizorul

Televizorul electronic a fost prima data conceput de un copil de 14 ani, in 1920. Philo Farnsworth i-a impartasit ideea sa despre un dispozitiv de transmitere a imaginilor, un prototip al televizorului electronic, profesorului sau de stiinte, desenand diagramele acestuia pe tablele din sala de curs.

Pana la varsta de 21 de ani Philo avea deja un model functional care a servit drept baza dezvoltarii ulterioare a televizoarelor electronice.

2. Alfabetul Braille

Nascut in Franta in 1809, Louis Braille a suferit un accident prin care si-a pierdut vederea la doar 3 ani.

In 1824, tanarul in varsta de 15 ani a creat un tip de citit prin pipairea unor puncte imprimate iesite in relief organizate pentru a facilita invatarea. Prima carte cu acest alfabet a fost publicata in 1829.

3. Aparatoarele pentru urechi impotriva frigului

Dragostea lui Chester Greenwood pentru sporturile de iarna a dus la crearea unui accesoriu foarte util pentru vremurile friguroase.

Deranjat fiind de gerul mult prea aprig care nu ii permitea sa practice activitatile preferate, tanarul de doar 15 ani a construit, ajutat de bunica sa, cercuri de sarma pe care le-a invelit cu un strat de catifea si blana, creand astfel primele aparatori pentru urechi. Acest lucru se intampla in 1874.

4. Inghetata pe bat

Frank Epperson a creat prima inghetata pe bat dupa ce, lasata afara peste noapte cu un betigas in interior, apa gazoasa amestecata cu diferite arome s-a transformat in gheata.

Epperson avea doar 11 ani pe atunci si nu si-a patentat inventia decat abia 20 de ani mai tarziu, in 1923. Ulterior, el si-a vandut drepturile celor de la Popsicle.

5. Snowmobilul

In 1922, pe cand avea 15 ani, canadianul Joseph-Armand Bombardier s-a decis sa ataseze o sanie la masina tatalui sau, un Ford Model T, creand prima sanie trasa cu ajutorul unui motor.

15 ani mai tarziu, modelul B-7 a devenit primul snowmobil pus la vanzare in magazine.

6. Trambulina

George Nissen a observat cum artistii de la circ cad intr-o plasa de siguranta dupa ce isi realizeaza numarul. Acest fapt i-a dat ideea pentru inventia sa care avea sa prinda contur in 1930.

Atunci, tanarul de 16 ani a fabricat in garajul parintilor sai un cadru cu o panza intinsa ce a devenit cunoscut mai tarziu sub numele de "trambulina".

7. Pungile de hartie cu baza plata

Margaret Knight lucra intr-o fabrica de pungi de hartie inca de la varsta de 13 ani. Ea a realizat ca produsele ar fi mult mai usor de folosit daca ar fi indoite intr-un alt mod, astfel ca a proiectat o baza a pungii plata care permite bagajelor sa stea in pozitie verticala. Inventia a fost creata in 1838.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#inventii celebre copii, #inventii copii, #incentatori celebri , #inventii