Iti place sa te plimbi cu bicicleta, dar ti-e teama sa iesi in trafic? Doi tineri din Brasov au solutia

Vineri, 20 Mai 2016, ora 20:19
5755 citiri
Iti place sa te plimbi cu bicicleta, dar ti-e teama sa iesi in trafic? Doi tineri din Brasov au solutia
Foto: Biz Brasov

Iti place sa mergi cu bicicleta, dar iti e teama ca te vei accidenta atunci cand vei iesi pe drumurile urbane? Doi tineri din Brasov vin cu o solutie: un sistem de iluminare aplicat direct pe mansoanele de pe ghidonul bicicletei, o inovatie de care nu se va da in laturi niciun ciclist.

Sistem de iluminare se aplica direct pe mansoanele de pe ghidonul bicicletei, care sa inlocuiasca ochiul de pisica. Sistemul inovativ se bazeaza pe lasere si leduri care lumineaza in 3 sensuri si astfel semnalizeaza bicicleta in trafic, potrivit Digi 24.

Inventia, deja brevetata, are nevoie de fonduri pentru a putea fi pusa in aplicare. Tinerii brasoveni mai au nevoie de 18.000 de dolari, pentru a putea incepe productia in masa. Spera sa obtina banii printr-o campanie pe un site de sponsorizari pentru micile afaceri.

Cum functioneaza inventia

Ideea le-a venit dupa ce au constata ca 70% dintre accidentele in care sunt implicate bicicletele sunt produse din cauza ca acestea nu sunt semnalizate corespunzator. Asa ca au venit cu ideea unui sistem de iluminat care sa marcheze extremele bicicletei.

"Functia de strobo. Asta este folosita in trafic. Este cea mai puternica dintre cele 3. Mai sunt si cele cu 70% putere si cele cu 100% putere pentru cursele de seara sau atunci cand te dai prin padure", spun tinerii.

Practic, sistemul de semnalizare e compus din doua leduri, un laser si un acumulator. Ledurile sunt vizibile in oras de la o distanta de 400 de metri, iar in afara orasului, de la 1.200 de metri. Iar laserul creeaza propriul culoar.

Prototipul LUMMA a costat in jur de 30.000 de euro, insa brasovenii estimeaza ca in final, mansoanele cu lumini de semnalizare vor costa in jur de 160 de lei.

"Campania de crowdfunding va incepe de saptamana viitoare pe indiegogo, ea va fi activa timp de 30 de zile, suma tinta pe care dorim s-o atungem este de 18.000 de dolari. Le vom oferi in campanie pachete cu un discount de 50% si 40% in functie de specificatii celor care doneaza", a declarat Octavian Richea - designer produs.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#leduri bicicleta laser, #lumiare bicicleta laser , #inventii