Niste elevi din Brasov au construit primele masini electrice de curse din Romania

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 16:24
5458 citiri
Niste elevi din Brasov au construit primele masini electrice de curse din Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

30 de elevi de la Colegiul National de Informatica Grigore Moisil din Brasov au construit primele masini electrice de curse din Romania, acestea fiind prezentate publicului, luni, la deschiderea noului an scolar.

Elevii au lucrat toata vacanta de vara pentru a construi primele masini electrice de curse din Romania, iar luni, in prima zi de scoala, acestia au prezentat cele trei monoposturi colegilor, profesorilor, dar si curiosilor care au avut ocazia sa le vada in actiune.

"Fiecare monopost este echipat cu cate un motor electric de 240 de volti, care este alimentat de doua baterii pe plumb de 12 V. Acest motor genereaza un cal putere, iar autonomia este de aproximativ o ora si jumatate", a explicat Andrei Dumitru din partea companiei Siemens Industry Software, care a fost partenera in proiectul derulat de elevi si finantat prin Fondul Stiintescu.

Elevii au lucrat in echipa si fiecare a venit cu cate o inovatie pentru a imbunatati performantele masinilor de curse.

Totodata, fiecare dintre cele trei echipe a fost coordonata de profesori din cadrul liceului si a fost indrumata tehnic de specialisti Siemens si de studenti ai echipei BlueStreamline din cadrul Universitatii Transilvania, prima din Romania care a proiectat si construit un monopost pentru competitia Formula Student.

"Modelul a fost creat la inceput virtual cu ajutorul unui soft, iar apoi a fost construit si fizic. Fiecare echipa a venit cu cate o propunere inovatoare, de exemplu instalarea unor senzori de temperatura la baterii, senzori de consum sau senzori de viteza. S-au facut deja si primele teste pe un circuit omologat din judet, iar viteza maxima atinsa a fost de 42 de kilometri pe ora", a declarat Calin Husar, coordonator tehnic al proiectului din partea companiei Siemens.

Monoposturile au fost testate luni si in curtea colegiului, urmand ca zilele viitoare elevii sa le monteze si caroseriile, al caror design l-au conceput tot cu ajutorul unui soft special.

Cele trei masini electrice se vor intrece in prima cursa de monoposturi electrice din Romania, care va avea loc pe 23 septembrie, in parcarea Coresi Shopping Resort, iar echipa castigatoare va reprezenta Romania la un campionat international al monoposturilor electrice care va avea loc in Anglia.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#elevi masini electrice curse Brasov , #inventii